Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Lättfotade barn i Yei, Sydsudan

Hej!

Kul att ni ville "titta in", det är dags att fortsätta bilderna från ledardagen. Hoppas kunna länka in två korta filmer i dagens blogg.

Vi var mitt i tepausen senast ni var med. Jag hade lite svårt att sitta still så jag flanerade runt lite grann på området.

Innanför eller utanför..var står du? Klart hon kom in sedan.

Det var inte så att de inte kunde eller fick komma in, utan de ville nog mest kolla in vitingarna innan de vågade sig fram.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg hade jag/vi fått strikta förhållningregler till var och hur vi kunde fotografera, här på området var det bara till att fota om "objektet" var med på noterna...och det kan man lungt säga att barnen var.

Coola grabbar.

Hon ville sitta i knät hos Marie.

Förberedelserna för dagens lunch pågick.

Mycket grönsaker, lite ris, lite potatis och mycket gröt, majsgröt. Kolla in filmen genom att klicka på länken, ca 1 minut lång. Filmerna har jag tillstånd från fotografen att visa.

https://vimeo.com/93011849

AnnaMaria fick snabbt igång barnen på lite lek och sångövningar.

De coola grabbarna fick posera igen för John.

Efter pausen var det åter dags för lite undervisning för ledarna, denna gången från Palle.

Vårt skönsjungande gäng fick åter ta ton, denna gången en Iphone till hjälp. Hur lät det då? Kolla in följande länk så får ni höra. Kort filmsnutt.

https://vimeo.com/93011154

Rätt okej respons från publiken. Tack till Tommy för tipset! Hoppas nu länkarna funkar för alla, gjorde det när jag testade.

Palle in action.

Den här gamle goe mannen hade allt som behövs på en ledardag. Anteckingsbok, bibel, penna och ficklampa (om det skulle hålla på länge), nae ficklampan hade han troligen för att kunna ta sig hem. Många av deltagarna hade gått, cyklat en lång väg för att komma till Yei så det kunde bli mörkt innan de kom hem. Säger jag mörkt så är det verkligen mörkt, inte som hemma med en massa lampor som lyser överallt.

Mat...

...efter maten återstår det en massa disk.

Pust!

Bäst att äta lite innan disken.

Lite tandborstning är inte fel efter maten.

I brist på tandborste finns det ju annat.

Bilhäng.

Måste avsluta med lite mer barnbilder.

Man tar hand om sina syskon.

Gladast idag!

Medan jag fotade några barn kommer några "tanter" fram och frågade om jag inte ville ta några bilder på dem. Självklart!

Så härliga och goa kvinnor. Vilket mottagande vi hade fått här i Yei! Tack skall ni ha!

Det var allt för idag, i morgon är det en annan dag:)

Ha de!

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2014-04-27 22:12 | Läst 5297 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det här är en viktig blogg som bör få mycket mer uppmärksamhet.
Fortsätt!

mvh Tommy