Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Kyrkbesök i Morobo South Sudan

Hej!

I stort sett varje dag gjorde vi små resor från Yei, dagens tripp tog oss till Morobo. Morobo ligger intill Uganda och Kongo-Kinshasa(Demokratiska republiken Kongo) bara några kilometer från gränserna.

Vi var över två timmar försenade pga de dåliga vägarna med lastbilar som satt fast i leran.

Morobo ligger på en kulle med en massa hyddor, radiomaster mm.

Kyrkan låg här uppe med.

Inga sura miner här utan...

Vi dansades in i kyrkan där PeO skulle tala lite Guds ord.

Visst kan predikningar vara tröttande ibland men här fanns en naturlig förklaring. Han hade gått upp i ottan cyklat över 2 timmar för att komma hit...och sedan är vi två timmar sena.

Utanför vad händer där?

Vatten måste en ju ha! Tyckte det var roligt att se så många borrade brunnar i landet, härligt rent vatten så att barnen slipper bli sjuka i diarrésjukdomar, få mask i magen mm.

På tal om barn...de gör som våra barn fast under enklare förhållanden.

De spelar fotboll!

Bland getter och högt gräs men roligt har de.

Mina barn spelar Call of Duty.

Kommer det bli mål?

Efter mötet, medans maten tillagades besökte vi kyrkornas gemensamma odlingar, här odlade de bl.a. bönor, jordnötter och annat som gav en extra inkomst som kunde användas till kyrkans verksamhet.

Några ur vår grupp samt lite pastorer från området. Lite kuriosa var att på andra sidan vägen, strax intill fältet låg Kongo-Kinshasa. Det landet ville vi besöka, inte fel att få med det på "besökta länder-listan".

Bildbeviset, vi är nu typ fem meter inne i Kongo:)

Tillbaks till Morobo.

De ville slakta en get till vår ära men vi avböjde vänligt men bestämt och fick en god grönsaksröra och ris till middag i stället. Vi hade inte haft en chans att hinna hem innan mörkret om geten skulle bli rätt tillagad...vi fick med oss en levande tupp i bilen i stället. Som till vissas munterhet kom loss och "levde rövare" där bak.

Och till sist en favorit i repris...

Ha de gott!

Daniel

 

 

 

 

Inlagt 2014-08-31 19:07 | Läst 3108 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fantastiskt bildreportage, Daniel. Det utstrålar verkligen livsglädje. Vilken upplevelse den resan måste ha varit!
Hälsningar, Bjarne
Härliga bilder på vackra människor