Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Två fötter...

Go kväll eller natt!

Sitter på jobbet, äntligen har det lugnat ner sig lite, vi hinner äta och hämta andan lite. Jag hinner t.o.m att skriva detta:)

Sitter och funderar på fötter, inte vilka fötter som helst utan på dessa.

De tillhör en gammal kvinna av Nyangatom, ett nomadfolk som bor i Etiopien och i Sydsudan där jag nyligen var.

Hon och några andra gamlingar satt under ett träd i skuggan. De hade letat mat stora delar av dagen, vad hittade de? Några små frukter som de nu kokat i flera omgångar för att kunna äta utan att bli sjuka. Trots det kan man bara äta skalet och dricka vattnet frukterna kokats i. Det smakade inte gott kan jag säga er.

Deras fötter orkar inte längre, de kan inte följa med de yngre på vandringarna med boskapen, dit där det finns vatten och betesmarker och kanske lite mat!

Har deras vandring nått sitt slut...

Det behöver inte bli så. 

Det pågår flera insamlingar till förmån för de som drabbas av torkan, svälten på Afrikas Horn, en av dem kan du se/höra om här nedan, klicka gärna på länken.

212404066

Tack för idag, önskar er alla en go vecka!

Daniel

Inlagt 2017-04-23 23:47 | Läst 4443 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
En ruskig historia som vi inte hör så mycket om, just nu är nästan allt fokus på Trump, Nordkorea, Brexit och det franska valet, dvs. det som påverkar oss direkt.
Jag vet efter filmen att du arbetar som sköterska, det är ett fantastiskt arbete ni gör, fortsätt att upplysa oss, det är intressant och det påverkar.
Svar från Daniel Steen 2017-04-24 09:45
Tack Stefan!

För din respons på mitt inlägg.

Du har rätt i att vi tenderar att reagera på det som händer och sker i vårt närområde, något som kanske kan påverka vårt egna liv på olika sätt.

Ja, det kommer fler bloggar om mina upplevelser i Sydsudan så jag hoppas fler kan få upp ögonen för landet. Nu skall jag dock sova, precis hemkommen efter ett tufft dygnspass. Natti!

Daniel
Tufft ! Svårt att ta till sig, trots att man vet.
Trodde först att det var fötter från någon skulptur.
ing-marie
Svårt att inte påverkas. Jag tänker ofta att det egentligen både är märkligt och konstigt att tillvaron ser så olika ut i för människor beroende på var man föds. Fortfarande år 2017. Fortfarande både bra och berättande bilder!/ Björn T