Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Härfågelfrossa i färg

Hola!

Hemma efter 10 dagar i Spanien. Semester med nästan dagliga promenader och fågelturer under den tidiga morgonen.

Vi hyrde ett hus i Orihuela strax söder om Torrevieja. Denna gången hade jag fått med mig min väska med kamera och objektiv. Förra sommaren stod min väska kvar utanför vår dörr så kikare och teleobjektiv kom inte med till Spanien:( säger inte vems fel det var...

Här kommer då en drös med härfågel bilder av skiftande kvalité. Upplevelserna går inte riktigt att förmedla på bild.

Mycket kroppsvård för härfåglarna, ett evigt putsande på fjäderdräkten.

Efter ett tag satte jag mig ner på backen och då kom härfågeln riktigt nära i sitt födosök. Hård och torr mark men då och då hittade den något att äta.

Upp i ett träd igen för lite mer putsning

Trädets grenar skuggar en del av fågeln.

Gillar min svartvita version bättre.

Jag står bara ett par meter från härfågeln, så den var mycket orädd. Rörde mig mycket sakta, små rörelser, satt ner mycket.

Det var svårt att få riktigt bra flycktbilder.

Bebyggelsen var strax intill. Härfåglarna höll till på ett område stort som typ 6 fotbollsplaner. Mycket torrt, döda träd, lite buskar och gräsmark.

En sista bild från en annan morgon. En härfågel med mat, den flög till boet senare. Hittade ett träd med häckning men det fanns minst ett till som jag inte hittade.

Hasta la vista!

Daniel

Inlagt 2017-08-10 13:51 | Läst 2977 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Första bilden är strålande!
Svar från Daniel Steen 2017-08-10 22:58
Tack Ragnar!

Daniel
Otroligt karakteristisk fågel! Känner igen den från fågelböcker men har aldrig sett den i verkligheten. Är den vanlig i Spanien?
Gillar att du visar hela serien, det ger en smula känsla både för fågeln och miljön. Håller med Ragnar att första bilden är fin,men min favorit är näst sista, där den är i flykt mitt inne bland bebyggelsen!/ Björn T
Svar från Daniel Steen 2017-08-10 23:01
Hej Björn!

Ja den är betydligt vanligare i Spanien. I Sverige häckar något enstaka par per år, Öland och Skåne.

Hade turen att få höra spelande härfågel i våras på Ölands norra udde. Vi såg den också bra men inga bra bilder dock. Den häckade inte där utan höll till där ett par dagar.

Daniel
Fina bilder! Missade en Härfågel med '3 minuter' en gång.. utefter fyrvägen till Ottenby en för några årtionden sen.. Men troligen såg jag en som flög bort från mig i svårt motljus i Stockholms skärgård en annan gång, också för ett par årtionden sedan.. jag 'tyckte' mig se de randiga vingarna innan den bara försvann i det svåra ljuset.. Fick en bild på 'näthinnan', men eftersom den flög bortåt kunde jag liksom inte bekräfta den.. så den har egentligen gäckat mig!
Hälsn!
Svar från Daniel Steen 2017-08-10 23:03
Tack Jan!

Ja när det gäller fåglar måste man ha turen på sin sida. Har många tillfällen när jag missat önskearter med minuter men ibland så går allt bra.

Det är bara till att fortsätta vara ute i naturen.

Daniel