Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Lokichoggio norra Kenya

Hej!

Varit dålig på att uppdatera min blogg på senaste tiden. Jobbat mycket sedan jag kom hem från Sydsudan, varit tvungen att betala tillbaka en del byten. Så nu jobbar jag varje helg tills jag den 18 oktober åter åker till Afrika, denna gången till Tanzania.

Här en flodpassage utanför staden Lodwar. Vi var tvungna att vänta lite på att vattnet skulle sjunka undan.

I Lodwar hade vi handlat en del förnödenheter inför vår tripp in i Sydsudan. Linus och jag kom lite i förväg, i morgon kommer resten av gänget och journalisterna från Korrespondenterna. De skall vara med oss en vecka.

Linus räknar ut hur mycket 750 liter vatten skall kosta oss.

Det finns mycket att köpa i affären, här ser man bland annat lite av de halsband som Nyangatom och Toposa stammarna har på sig.

Massor av vatten, grönsaker, ris, majsmjöl, madrasser, myggnät, ja listan kan göras mycket lång. Allt detta skall in och upp på våra Toyota Landcruisers. 

Bilarna måste servas innan vi lämnar Loki. I Lokichoggio finns en märkesverkstad, den är dyr så vi valde en enkel verkstad längs gatan. Den funkade kanon, stenar, ngn domkraft är nästan allt man behöver. De delar som är sönder kan köpas tvärs över gatan. 

Många blir nyfikna på oss vitingar, Linus som kan swahili drar till sig många barn som vill se och höra han.

Samarbete är modellen.

Saknades någon del i affären så fick vi gå till smeden i byn och han fixade till de delar vi behövde. Fråga mig inte vad denna delen heter men den passade in någonstans i bromssystemet:)

Lite smutsig men vad gör det?

Ett par svartvita bilder, en Letherman kan lösa många problem.

Ljugarbänken i Loki.

Med  Safariskor går vi vidare...

I nästa blogg blir det lite mer bilder från Loki, jag tar mig en fotopromenad.

Den 17 oktober kommer Korrespondenterna att handla om Sydsudan. 

Ses snart igen!

Daniel

Inlagt 2017-10-08 22:10 | Läst 4008 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tack för ett trevligt reportage! Ska följa.
Svar från Daniel Steen 2017-10-10 12:16
Tack Ragnar!

Daniel