Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Hem till byn...Lotimor, Sydsudan

Hej!

Sitter uppe och ugglar, mitt i natten. Det är många bollar/tankar i luften just nu.

I morgon kväll är det planering för vår resa till Sydsudan. Om exakt 2 veckor bär det av igen. Målet är Lotimor, en liten by mitt ute i ingenstans i sydöstra Sydsudan, ett stenkast från Etiopien.

Vi har fyra nya i gruppen som inte varit där innan så vi har träffats några gånger nu för att lära känna varandra lite innan vi åker. Jag vet lite vad som väntar...

Tittar på lite foton, funderar lite på olika personer jag mött som jag hoppas få se igen, vilka sjukdomar vi skall möta, om det är mycket malaria fall mm.

Lite bilder.

Här sitter Magnus och ser ut över Lotimor med omnejd.

På väg ner till kliniken.

Senast var det Loriko, Josef och Anna samt Magnus och jag som jobbade på kliniken. Nu är vi några fler vilket känns bra.

Lorikos fru(glömt namnet).

Malaria test och behandling. I Lotimor hade 20% malaria, i Nanyangachor över 40%! Ett enormt gissel för befolkningen, ffa barnen.

Var det inte malaria så var övre luftvägsinflammationer vanliga te.x. lunginflammationer.

Akeno med sin dotter. Akeno var med i programmet som Korrespondenterna gjorde i höstas. Programmet heter "Att röja en väg".

Kolera en sjukdom som kan död på en människa på 2 timmar. Den här mannen hade klarat sig bra och var snart frisk igen.

Journalföring är viktigt, så även i Sydsudan. Här är den senaste...på en pinne. Pinnen fästs i taket inne i hyddan, så att journalen inte skall bli förstörd.

Vi fick vara med på ett möte med de ledande männen från alla byar runt omkring Lotimor. Lyssna och ta in deras tankar, önskningar mm. Han håller visst på mitt nya favoritlag i engelska ligan, Chelsea:)

Det här är en cool gubbe jag hoppas få träffa igen. Var har han hittat sina kläder?

Det som syns närmast är en sittpall, alla men bär på en. Kvinnorna hinner inte sitta och prata på sama sätt.

Det blev en lite spontan blogg ikväll, inte genomtänkt, blandade bilder. 

God natt!

Daniel

Inlagt 2018-08-23 00:48 | Läst 6281 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag tycker de svartvita bilderna i detta inlägg fångar mej mest. Några är absolut strålande tycker jag. Du gör ett fantastiskt jobb på dina resor.
Hälsningar Lena
Tänk att få vara så frisk att man kan ha styrkan att hjälpa andra människor, det är en gåva. Hoppas ni kan genomföra allt väl.
Första bilden - törnen och tistlar, en man som blickar ut över ett skumt landskap, mäktigt! Och sen alla dessa sjukdomar som plågar barn och vuxna. Deprimerande. Samtidigt andas bilderna hopp.
En serie som jag kan titta länge på, titta och fundera. Över hur olika det är. Era insatser är beundransvärda på alla tänkbara sätt. Det positiva är väl också att den extrema fattigdomen faktiskt minskar i världen. så hjälp, stöd, och utbildning hjälper verkligen. Områden som Etiopien, Eritrea, Sudan och Sydsudan har ju också lidit av krig och våld som hindrat bredare hjälpinsatser. Hälsningar och lycka till!/ Björn T
Fantastisk insats ni gör!
Fina bilder som berör.

MvH
Johnny