Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Afrikansk vildhund i Selous Game Reserve, Tanzania

Hej igen!

Hoppas ni mår bra!

Jag är tyvärr inte så aktiv här på FS som jag egentligen skulle vilja. Läser/ser en del bloggar men lägger inte ut något själv. Har haft svårt att prioritera bloggandet, vill ju att det jag lägger ut även skall vara intressant för ni/de som läser ett inlägg. Det tar tid för mig varje gång, tid som bara rinner igenom "mina fingrar". Nåja ikväll är jag lite lagom trött efter 2 nattpass och har inget annat som behöver göras:)

Det blir några bilder på en av mina målarter under julens resa i Tanzania, afrikansk vildhund. Hade 2 nya arter jag ville få se, den andra är dyngbaggen:)

Kom inte nära mig, jag bits!

Vi hade turen att få se en flock redan första dagen av safarin. Det var ca 15 hundar, både unga och vuxna djur. De var inte speciellt aktiva men var ändå kul att få se dem.

Den här stackaren hade blivit av med en tassen och hade det riktigt svårt att ta sig fram. Flocken hade koll på den och lät den vara med i gruppen. I fall något lejon, hyena eller leopard skulle få syn på den får den nog svårt att klara sig.

Hundarna låg mest och slöade, vi hittade dem mitt på dagen så det var alldeles för varmt att göra något annat än att slöa.

Såg flera hundar som bet/tuggade på gräs, grenar förmodar att det är deras sätt att "borsta" tänderna.

Avslutar med 2 svartvita bilder.

Sista bilden på en mycket hotad art. Det finns inte så många av dem kvar längre tyvärr. La ut lite bilder på instagram o fb tidigare och fick kommentarer att det var bättre att köra över hundarna då de är ett gissel för lokalbefolkningen i vissa områden. Hur det är/var med det har jag ingen kunskap om. Hoppas dock att vi skall kunna leva i samförstånd med varandra!

Ha de gott!

Daniel

Inlagt 2020-03-04 20:27 | Läst 3203 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Rakt framifrån är de ju riktigt söta de där vildhundarna, i helfigur inte lika vackra.
Var nyss i Sydafrika och hade inte förmånen att få se några vilda, men vi var på ett rehabiliteringscenter för skadade vilda djur och där fanns det fyra stycken som vi kunde få se på när håll. Inte det samma som de vilda.
Fina bilder du fått på dina.