Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

The man in the dress

Hej!

Visst ser han fin ut?

Vi/han står i en "seasonal river" alltså en flod som bara är fylld med vatten under regnperioderna. Här har han grävt fram vattnet som finns under floden, detta för hans getter. Tyvärr används detta vatten ofta också som dricksvatten för människorna. Då ofta kontaminerat av djuren.

Foto från Lotimor, Sydsudan febr 2020.

Daniel

Inlagt 2020-09-06 20:25 | Läst 3209 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vi är enormt priviligierade som kan ta rent vatten för givet. Är det ett klädersplagg som man ofta ser på män I detta område?
Hälsningar Lena
Svar från Daniel Steen 2020-09-08 13:53
Hej Lena!

Nej inte alls representativt. Detta är en klänning som han på något sätt fått tag på när han besökt något större samhälle. Oftast har de något skynke, kanske en t-shirt.

På min flickr sida finns ngr album från Sydsudan som kanske kan ge en bättre bild. https://www.flickr.com/people/danielsteen63/

Daniel
Har själv bott i Thailand i ungdomen. Där fick jag också lära mig att vi har det väldigt bra som har vatten i kranen. Det ger en perspektiv helt klart.

MvH
Johnny
Svar från Daniel Steen 2020-09-08 13:55
Hej Johnny!

Visst har vi det bra med vårt vatten som vi nog behöver ta hand om bättre än vi gör nu.

I byn fanns 2 fungerande brunnar men ibland grävde man i flodbädden ändå.

Daniel