Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Svarthalsad dopping

Hej!

Idag skulle jag hämta 5 tavlor jag printat hos Johan Mårtensson på Natureprints i Falköping. Passade på och ta mig en tur till Hornborgsjön innan dess.

Fick se en hel del fågel och närobsar på den lille svarthalsade doppingen. Här 2 bilder.

Satt i det sk måsgömslet, tyvärr lite högt ovan vattnet. I doppinggömslet jag först var det bara måsar på nära håll, här doppingar:)

Här en av 3-4 ungar jag såg. Det var ett intensivt jobb föräldern hade, ständigt leta efter mat.

Daniel

Inlagt 2022-06-22 21:27 | Läst 1117 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Wow så läcker den är! Jag har bara sett svarthalsad dopping på mycket långt håll i en tubkikare. Fint när det skvätter lilte.
Hälsningar Lena
Så vacker, med det röda ögat och ögonfransar. Jag fick några bilder på flera hundra meters håll i Örtofta sockerbruksdammarna, för några år sedan, men det är ju en fågel jag hade velat se närmare
Verkligen en vacker fågel jag aldrig sett, bra bilder
Den är verkligen en liten fascinerande fågel.
Har bara sett den en gång under ett verkligt doppingbonanza för ca tio år sedan då jag såg skäggdoppiing, gråhakedopping, smådopping, svarthakedopping och svarthalsad dopping inom loppet av bara någon timme. Helt makalöst.

Hälsningar Jörgen