Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

400:e blogginlägget!! Handlar om en snygg...

...vadå?

Hej på er!

Såg att jag med detta inlägg kommit upp i 400 inlägg här på FS. Det trodde jag inte när jag började för några år sedan. Natur, sport och resor har de flesta handlat om. Lite tankar för dagen ibland, nästan inget teknik och prylar, de är inte jag. Jag fattar inget om det.

Inte så konstigt att det idag blir fågelfoto då jag även är fågelskådare. Kameran har jag nästan alltid med mig när jag cyklar till o från jobbet. Passerar Munksjön i Jönköping ofta och hörde ett konstigt pipande en morgon, tog en stund innan jag lokaliserade fågeln...en svarthakedopping.

Han/hon låg utanför vassen. Munksjö AB speglar sig i vattnet, ffa dess höga skorsten.

Den började röra på sig och jag följde efter med min cykel längs stranden, hoppades den skulle komma lite närmare men gillade speglingarna i vattnet. Nu byggs det mycket kring Munksjön en del gammalt försvinner och nya byggnader kommer i stället med nya färger i speglingarna.

Give me five!

Svarthaken drog i vassen och det blir en helt annan "värme" i bilden tack vare vassen. Även lite svårare att få en fri sikt på fågeln.

Nu är den riktigt nära. Fotar med mitt 400/5,6:a tele och Canon 5D Mark III.

Här är den 3,5 meter från mig, helt orädd. Svarthakedoppingen häckar inte i Munksjön. Detta ex rastade en kort stund. Svarthakedoppingen gillar små pölar och dammar.

Sista bilden, hade kunnat stanna länge och fota den men jobbet kallade och jag hade en bit kvar att cykla. Kan nämna att jag såg en bäver vid nästa sjö, Rocksjön. En kanonstart på dagen:) Kul att ha naturen så mitt i stan.

God natt!

Daniel

Inlagt 2015-09-09 23:13 | Läst 3382 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Så spännande vackra bilder du tagit av denna så vackra fågel.
Jag har aldrig sett den live så jag är glad jag får se den så här.
Gun-Inger
Tjusigt att få en sådan snygging i sitt 400:ade inlägg. Visst är det en höjdare att börja dagen men ett så härligt möte. Jag har upplevt liknande situationer på väg till jobbet ibland och man kan leva på dem I flera veckor.
Hälsningar Lena