Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Hur får jag klickbara bilder på bloggen?

Tjena!

 

Två gånger har jag "lyckats" med att få klickbara bilder på bloggen senast i februari. Jag vet inte hur men skulle gärna veta.

Bilderna kommer ofta mer till sin rätt i ett större format.

Tacksam för hjälp!

 

Daniel

 

 

Inlagt 2011-05-12 13:44 | Läst 4355 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
När du är i redigeringsläget till din blogg, ställ markören där du vill ha in en bild. Klicka på bild-ikonen och bläddra efter en bild från din hårddisk. Välj sedan vilken storlek bilden som ska visas i bloggen ska vara. Lite högre upp i samma dialogruta, så finns där en kryssruta med texten "Skapa länk till större version automatiskt". Kryssa i den, så kommer den bild som visas i bloggen att vara klickbar och visa en större version av samma bild.

Om jag inte minns fel, så brukar den kryssrutan vara förbockad per automatik varje gång man laddat upp och väljer en bildstorlek.
Svar från Daniel Steen 2011-05-12 14:37
Tack Rei!

Har nu testat och det funkade!

Ha en skön kväll!

Daniel
Jag har också haft problem med det där.
Gör som Rei skriver.
Du kan också lägga upp bilden i "mina bilder" här på FS och sedan kryssa i vilken/vilka bilder du vill ha i bloggen.

Om du vill länka från exempelvis flickr så måste du lägga upp en liten bild, sedan markera bilden i själva bloggen och länka vidare till en större version.
Svar från Daniel Steen 2011-05-12 14:38
Hej Dawid!

Tack för tipset.

Nu har jag testat och det funkade.

Ha en riktigt go kväll!

Daniel
Rei Trulsson 2011-05-12 15:07
Att länka in en bild ifrån ett album här på FS medför annorlunda bildvisning. Bilden i blogginlägget blir klickbar, men då förflyttas man ifrån blogginlägget och vidare in till själva albumet där bilden ligger från början. Sedan om man klickar på bilden igen, så visas en större variant av samma bild.

Om man vill att bilden direkt visas i större variant när man klickar på bilden i blogginlägget, så behöver man göra som jag beskrev.
Norpan 2011-05-12 15:10
Eller göra som jag säger.. Alltså länka från exempelvis flickr.