Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

En kalvs första minuter

Hej!

Förra veckan var jag på Öland med familjen. Vi hade hyrt en husvagn uppställd på Bödagårdens camping i en vecka. Det var nog 30 år sedan jag senast sov i en husvagn. Efter en sömnlös natt funkade det allt bättre så det blir nog fler gånger framöver.

Fågelskådare som jag är ville jag ut på mornarna för att skåda. På väg till Karsnabben/Böda hamn på gångavstånd från husvagnen får jag se att en kossa precis kalvat. Hade jag varit 1 minut snabbare hade jag fått se hela födelseprocessen.

Har har kalven precis fötts och modern är direkt på och slickar.

Säg det "barn" som gillar att bli rengjord.

Blöt och säkert lite kall söker ungen kontakt.

Plötsligt var solen framme och värmde med sitt ljus. Höll mig på avstånd och fotade med tele.

Efter att ha blivit lite rengjord tyckte modern att det var dags för kalven att börja resa på sig så hon "buffade" på kalven för att få den att resa sig, vilket visade sig inte vara det lättaste.

Än föll han dit, än föll han hit.

Nu står jag upp, mamma!! Kolla då!!

Efter ca 20 till 30 minuter så kunde kalven äntligen gå efter sin kära moder...som var en ko...Modern råmar stolt samtidigt som efterbörden kommer för henne.

Att få se detta på så nära håll och live, var en höjdare. Tänkte en del på hur det kunnat varit om detta hänt i te.x Afrika och att då kanske ett lejon lurat i gräset någonstans. Hade kalven haft någon chans?

Go natt på er alla!

Daniel

 

 

Inlagt 2011-07-12 00:24 | Läst 3558 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja vilken upplevelse att se det live! Själv har man ju bara sett nån gång på tv. Kul för dig att ha kunnat dokumentera det hela. /eva
Svar från Daniel Steen 2011-07-14 22:33
Japp! Det var kul att få se o uppleva. Önskar dig en go sommar!

Mvh, Daniel