Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Havsörn vid Knisa Mosse

Hej!

Det oväntade är oftast roligast!

Ett oväntat besök av en god vän t.ex. Ett oväntat brev eller telefonsamtal från en gammal vän.

När jag är ute för att fågelskåda vill jag gärna se något ovanligt, gärna lite sällsynt, som en krydda till allt de vanliga. Det hör till ovanligheterna att jag ser något sällsynt så oftast kommer jag hem utan dessa obsar men oftast är jag ändå nöjd.

Varför då då? Jo för allt som oftast händer något oväntat. Förra bloggen handlade om att få se en nyfödd kalv och nu om ett snabbt möte med havsörnen.

Jag satt längst in i tornet vid Knisa Mosse, en gammal klassisk fågellokal på Öland. Häckplats för ängshök och bl.a. höksångare. Jag satt och kollade lite bilder i kameran när ett obekant läte hördes och vips så svepte örnen förbi.

Givetvis ett träd mitt för!! Gjorde en svartvit variant också.

Vad tycks?

När den passerat trädet ökade avståndet snabbt.

En riktigt gammal fågel, ringmärkt med färgringar som jag nog skall kunna läsa av för att meddela projekt havsörn om obsen.

Havsörnen drog iväg för att efter en stund återkomma och landa på en sten långt bort från tornet.

Till slut en sv variant till. Fick se ängshök på lokalen men ingen höksångare tyvärr. Det fanns gott orkideér men det får jag återkomma med en annan dag.

Ha en skön sommardag!!

Daniel

 

 

 

Inlagt 2011-07-13 16:08 | Läst 3808 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?