Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Kreta del 6: Längs gatorna i Agia Apostoli

Hej!

Hotellet vi bodde på var centralt beläget så det var en del trafik i området. Inget störande dock.

Inte ens ambulansen lät något, sirenerna kanske var sönder. Hade varit kul och fått följa med och se hur mina grekiska kolleger jobbar.

Ett riktigt lass med schyssta meloner. Lägg märke till megafonen på taket, tyst för tillfället men kunde säkert låta en del.

Min morgonrutin var ju upp i ottan och ut och promenera, kamera, kikare och vatten medföljde. Oftast gick promenaden ner mot havet men inte idag. Nu ville jag se vad som fanns bortom backen vid hotellet.

Riktigt så långt som till bergen hade jag inte tänkt och gå. The white mountains, kallades de för att det nästan såg ut som snö på topparna. Så var det ju inte nu på sommaren men vintertid finns det snö där.

Gick förbi en kyrkogård. Gick inte in då det var lite folk där.

Oftast en bild på den/de döda, något ljus och en helgonbild av något slag.

Kyrkogården låg fint på en kulle med utsikt mot bergen. Fullt med blommor, inga äkta då det snabbt skulle vissna.

Längre bort från centrum blev det mer och mer odlingar, här fikon(tror jag) och senare olivodlingar med mängder av olivträd.

Enligt uppgift skulle det finnas 30 miljoner träd på ön.

Vid skörden lägger man ut de svarta finmaskiga näten under träden och sedan skakas oliverna ner och samlas ihop.

Vindruvor för att ätas eller till vintillverkning?

Jag känner inte till om det tillverkas något gott vin på Kreta, har i alla fall inte hört Carl-Jan nämna något om vin från Kreta på radion hos Lotta Bromé.

När jag var ute och gick ville jag också se lite fågel men de var få till antalet arter och väldigt skygga, lite lättare att se vid strändernas buskmarker så jag återkommer kanske snart med några bilder.

Daniel

Inlagt 2011-11-01 15:48 | Läst 4188 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Dina tidiga morgonvanor har ju burit frukt kan man väl säga utan överdrift :-) Dessa bilder och de övriga får i alla fall mig att längta till de Grekiska öarna igen.

Hälsn. Leif M
Härligt! Dom kan behöva lite positiv reklam just nu...

Tommy