Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

En höstpromenad vid Landsjön

Hej!

Ledig dag idag och jag visste vad som väntade. Det blir en tur till Landsjön med Ulf, en god vän och likasinnad fågelskådare.

Lungt, stilla och lite höstdis, 7 grader varmt? Brr, kändes rått och kallt. Vi blev dock snart varma när vi gick längs Landsjöns vattensjuka stränder.

Vindstilla intill stranden, gjorde att sjögräset speglade sig fint.

Det var gott om gäss vid sjön idag. Mest kanadagäss 850 stycken samt 120 grågäss. Tillsammans med 30-talet sångsvanar hördes de vida omkring. Några sånglärkors sträckläte hördes, längtar redan på att få höra dem i februari/mars. Steglitser, bergfinkar och några domherrar med sitt mjuka vemodiga lockläte sträckte också förbi.

Gässen kommer nog vara kvar så länge värmen stannar, gässen betar spillsäd på åkrarna under dagen, nattetid ligger de i säkerhet ute i sjön.

Gjorde en svartvit variant också, vilken ger mest höstkänsla?

Nu är det dags att lägga sig, skall jobba hela helgen och börjar sju, innan dess skall "lillgrabben" väckas då han har samling till innebandymatch 07.15!! Omänskliga tider, borde vara förbjudet att ha så tidiga matcher.

Gonatt! Vi ses på fs i morrn!

Daniel

Inlagt 2011-11-04 23:46 | Läst 3870 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver