Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Närkontakt med elefanter i Tarangie NP

Hej!

Nu är det dags att fortsätta min resa i Tanzania, närmare bestämt i Tarangie NP som ligger i norr ganska nära Arusha.  En av de "big five" djuren är elefanten som idag kunde bockas av på listan. Vi såg väldigt mycket elefanter i parken så bilderna i denna bloggen blir nog bara på dessa mäktiga djur.

Vägen gick lite nedanför elefanten så vilkeln blev låg och bra. Denna stod bara still och tittade på oss.

Jag är ingen hejare på bildredigering så jag gör inte speciellt mycket med bilderna men ni får stå ut med några enkla försök med svartvita/sepia mm från bilderna tagna i Tanzania. Använder Elements 10 för kännedom, skall inhandla Moderskeppets videokurs om programmet nu när det kommit ut.

I parkerna finns det några få platser där man får lämna bilen och en av dessa hade vi en fin utsikt över en "flod". En liten flock med elefanter skall snart korsa vattnet.

Kul att få se ungar också inte bara stora bjässar.

En svartvit variant. Turisterna i bilarna nere vid flodbädden fick verkligen närkontakt, elefanterna gick över och passerade mellan bilarna på nästan klappavstånd.

Så här kunde det se ut ibland, elefanterna brydde sig inte om bilarna utan gick obekymrat över vägen där de ville.

Vår grupp bestod av fyra jeepar, vi turades om att åka med våra reseledare Bengt och Pether så det blev lite olika hur vi satt i bilarna.

Alla killarna hade nu hamnat i en bil med Josef, vår afrikanske vän. Trots han bodde i landet var detta hans första safaris i livet. Josef visste inte hur en arg elefant ser ut, när man skall hålla stort avstånd....

Lite längre fram till vänster är bilen med Josef och alla killarna. Vi har noterat att dessa två bjässar visar tecken på ilska/irritation och stannat men det hade inte Josef. De stannade mitt för elefanterna. Killarna tog fram sina mobiler och började filma med glada tillrop i bilen tills elefanterna gjorde utfall, då blev det lite högljutt i bilen. Tack o lov fattade Josef att fara var o färde och drog iväg.

I färg. Fortfarande rätt mulet väder vilket kanske var bra så här i början av vår resa, det är ju bara andra dagen i Afrika.

Precis innan stod svansen rätt ut på den vänstra elefanten, fick inte med det på bild tyvärr.

Variant 2.

Nu gick vårat elefantäventyr bra tack o lov och vi kunde fortsätta vidare på vår safari i parken. Vi letade efter lejon och leopard men tyvärr såg vi inga denna gången. Tänk om det blir så att vi får åka hem utan att ha sett ett enda lejon?!

Avslutar med den "arga elefanten". Det var sista bilden för denna gången, men det blir kanske några till från Tarangie i nästa blogg också.

Daniel

 

Inlagt 2012-03-14 15:06 | Läst 8838 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Var nyligen i Botswana och fick där uppleva tusentals elefanter, såg ut som de var så många iaf. :) Många var de. Tycker att elefanten är ett stiligt djur, många fina bilder fick du här.