Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Finns det något kul i sportbilder?

Hej!

Det här var egentligen tänkt som en liten hyllning till min grabbs innebandylag. Igår lyckades de vinna sin serie genom att slå serieledarna och ärkerivalerna Habo/Fagerhult i årets sista seriematch. Habo ledde med en poäng så vinnst var ett måste, oavgjort räcker inte.

Vet att det finns de som ratar allt vad sport och sportfoto heter, de menar på att det hela tiden är samma bilder bara med olika lag, människor, situationer. Visst så kanske det är, men det är också samma ormvråkar, blommor mm.

Det gäller att se de små grejerna, minerna, situationerna i bilderna. Sedan är det givetvis lättare att tycka om en bild om man har en relation till laget/personer i laget, vilket jag nu har....

Nu är jag ju inget proffs, de flesta av mina bilder skulle ett proffs rata. Nu släpper jag igenom en del bilder som kanske rent av är dåliga men då jag ve att de uppskattas av killarna(de flesta i alla fall) och mest skall vara på lagens hemsidor så fortsätter jag.

Får se om ni håller med mig om de "små nyanserna, grejerna" bland dagens bilder. Det är ju helt vanliga sportbilder, från en helt vanligt, om än viktigt innebandymatch.

Ensam med bollen i fokus.

Tyngdlös eller hårt tryck på klubban. Undrar också hur hans bild blev?

Blicken, den är på bollen.

Matcherna mot Habo är alltid tuffa och oftast mycket jämna. Mycket kamp, i år har vi förlorat de flesta matcherna mot dem men idag ska vi ......

...göra mål och vinna!

Glädje! "Men domarn, såg du inte..." i bakgrunden.

Kampen fortsätter, ett mål är ingen trygg ledning.

Finns det något kul/speciellt med den här bilden? Att William springer på sargen? Ointresset hos den kvinnliga delen av publiken? Gör det bilden mer intressant?

Vilken glädje de har i ögonen! De gillar läget!

De älskar kampen i de avgörande matcherna.

Yes, mål igen! 2-0

Min grabb, Joel har räddat ett mål på fel sätt och blir utvisad. Betänksam och sedan hör han min kamera och ser mig.

Oscar räddar en straff men får ge sig i powerplayet som följer 2-1. Inget speciellt med bilden men ser ni minen? Han gillar läget!

Vi.... laget, gör två mål och nu är det inte många minuter kvar av matchen.

En viss förtvivlan på Habos bänk.

Domaren blåser av matchen, alla rusar in på plan mot målvakten.

Klassisk sportbild. De har ni sett i många olika varianter. Här är min variant. Killen med pannbandet drar iväg ett hårt skott i sin besvikelse, som tur är missade han mig, trots att jag satt precis i skottlinjen.

En trogen supporterskara får ett tack för allt stöd de gett under matchen, det var en hård kamp på läktaren mellan lagens supportrar också. Nu återstår bara Fair Play Cup nästa helg här i Jönköping. Då kommer tusentals killar och tjejer hit för att spela innebandy i tre dagar. Gissa vilka vi har i gruppen?? jo Habo.

Har ni hittat något kul i någon bild så skriv en rad!

Daniel

 

 

 

 

 

Inlagt 2013-03-18 11:43 | Läst 5147 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det är mitt mål att ta bilder som är så bra att de även har ett värde för dem som annars är helt ointresserade av sportfoto. Det är sällan enstaka bilder lyckas bli så bra.

Ett bildreportage är mer effektivt för att nå ut till folk än att jaga en enstaka bild som sticker ut. Jag tror att folk i gemen är mer mottagliga för bildberättelser som säger lite mer. Varför inte ta med en ljudinspelare och sätta ihop ett bildspel. Kolla på hur Lars Dareberg gör. http://cdn.sds.se/bildspel/ldahksk/
Jag är inte så sportintresserad och inte heller någon sportfotograf men den första bilden reagerar jag på. En effekt du kanske inte har tänkt på? Det ser ut som han spelar på kanten av en upphöjd plan där bollen eller spelaren kan trilla över och försvinna i djupet :) /Frode