Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Tandläkaren i Sydsudan finns i Kenya

Hej!

Sitter och borstar mina tänder just. Ja det går, ja e ju en man!!

I tisdags var jag hos tandläkaren för kontroll, brukar ha 1,5 år mellan kontrollerna. Kan ni tänka er, jag hade inga nya hål, inga gamla lagningar som behövde fixas till heller.

Tror inte det har hänt på 10 år, så det blev billigt denna gången bara typ 500 kr...

Tandhygienisten hon härstammade från Somalia sa hon, fast hon aldrig varit där. Vi pratade lite, inte som Flexness i sketchen på teve.

Hon skulle till Hargeisa i sommar för första gången. Jasså till Somaliland sa jag då. Hur kan du veta något om Hargeisa? Du uttalar det rätt också! Kul att överraska någon ibland.Jag har gjort en powerpoint om landet så det var därför jag visste lite om Hargeisa.

När jag gick hem tänkte jag på min vän som nu är i Sydsudan, han fick för några veckor problem med tänderna och var tvungen att åka till Kenya för att få en tandläkare som kunde hjälpa honom.

Antalet tandläkare i Sydsudan går nog att räkna på handens fingrar. Han var i alla fall tvungen dit för behandling.

Jag kan tycka det är dyrt här hemma men det finns hjälp att få på nära håll. Här är inte enda lösningen att dra ut den onda tanden.

Bilden är från Handeni, Tanzania.

Tack o lov finns det tandläkare som åker ut till utvecklingsländer för att utbilda och att dela med sig av sina resurser.

Nu har jag borstat klart och dags att knyta sig. God natt!

Daniel

Inlagt 2013-04-13 23:33 | Läst 3735 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Att gå till tandläkaren är inte kul tycker jag!
Men visst är det tur att dom finns! =)
Ha en fin dag!
Svar från Daniel Steen 2013-04-30 16:32
Hej Helene!

Har missat o svara, sorry!

Tack för att du ofta skriver ngt uppmuntrande!

Daniel
Jag borstar mina tänder stående på ett ben just för tillfället. Kanske ska ta och fortsätta med det när jag FÅR stå på båda för det är ett bra sätt att träna balansen har jag märkt. Testa får du se..:) Dessutom tycker jag att det är kul att gå till tandläkaren för Nina tandläkare är så trevlig och då får jag dessutom åka till den trevliga staden Tallinn.
Svar från Daniel Steen 2013-04-30 16:34
Hej!

Ser man på, åka till Tallinn för att fixa tänderna! Har ju förstått via din blogg att du gillar att resa men resa för att åka till tandläkaren?? :)

Hoppas du snart e på bägge benen och kan ut o åka som vanligt!

Daniel