Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Blåljus igen. Satellitstationen i Habo

Hej!

Trött och seg efter ett dygns arbete på vår satellitstation i Habo. Habo ligger ca 2 mil från Jönköping men tillhör vårt ambulansområde.

Vi har några pass där med viss regelbundenhet och då jobbar vi ett dygn. Har haft ett okej dygn men var uppe några timmar under natten. Har inte haft möjlighet att sova igen det så det har gått åt lite kaffe mm idag.

Bilderna är tagna vid ett tidigare tillfälle.

Ngn som stigit i graderna, gul hjälm är en befälshjälm.

Märket!

Luftpaket.

Brandsläckare.

Något "snäckskal" som vet vad det är för maskin med hjälp av bilderna? Snäckskal uttrycket kommer från deras vita hjälmar om nu någon undrar över det.

Slangen.

Räddningstjänsten i Habo har en deltidskår, alltså killar/tjejer som har vanliga jobb i samhället och kan inställa sig inom 5 minuter. Det har oftast jour under en vecka i taget och måste då vara beredda att lämna det de håller på med för att snabbt ta sig till brandstationen.

En lönförmån kan vara att en får använda tvätthallen till sin egna bil och då kan de ju vara bra med stövlar.

På förekommen anledning eller??

Nu rullar vi vidare.

Nu tar vi ett steg mot....

Ha ha va kul jag är?

1:a bilen vid utryckning.

För att få jobb inom brandkåren krävs bl.a. en bra fysik, de blir testade innan anställning och sedan med jämna mellanrum. Tror vi avslutar med att se när brandchefen får gå rökdykartestet.

Vågar inte visa närbilderna...skulle kunna bli en jobbig stämning nästa gång jag är där men svettigt var det kan jag säga.

Ha de!

Daniel

 

 

 

 

 

Inlagt 2013-09-29 19:42 | Läst 5683 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Väldigt intressant att få se dina bilder. En god vän till oss är deltidsbrandman och han berättar gärna men inte med bilder. Varje gång vi är ute och reser tar han hand om vårt hus och vi fotograferar brandbilar som en del av vårt tack till honom. Verkar kanske lite konstigt men vi har känt varandra rätt länge.
Jag borde även kommenterat ditt senaste inlägg för jag gillade verkligen bilderna men på helgerna hinner man inte med så mycket vid datorn.
Hälsningar Lena
Tack för ditt vänliga svar!!

Nej tycker inte det är konstigt. Klart han skall ha bilder på brandbilar. Tror att många fler borde ta med sig kameran till jobbet lite då och då. Jag tycker det är väldigt roligt att se tillbaka på personer, saker etc som varit.

Jag väljer givetvis väldigt noga vad, när, hur jag fotar med tanke på mitt jobb. Har funderingar om ngn slags fotoprojekt om jobbet, hoppas jag får tummen ur ngn gång!

Daniel
Riktigt intressanta bilder och dom ger mig en härlig tillbakablick då min pappa var i Brandkåren, i jag tror över 20 år, så man har mer eller mindre vuxit upp på en brandstation!
Ha det så gott!
Svar från Daniel Steen 2013-09-29 20:36
Hej Helene!

Då har du hållt i en o annan brandspruta i dina dar:)

Daniel
Heléne Alklid 2013-09-29 20:42
Ja, och för att inte tala om alla de åtskilliga åkturer man fick i "korgbilen" som jag kallade den för när jag var liten!
Kul insider-reportage. Jag gillar sista bilden.

mvh Tommy
Svar från Daniel Steen 2013-09-29 22:32
Tack Tommy!

Ha en go arbetsvecka!

Daniel