Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Elandantilop smakar gott

Hej!

Midsommardagen 2008, Handeni Tanzania, grillkväll och midsommarfirande.

Det var då jag smakade/åt Eland. Det var riktigt gott, kanske var det känslan av att äta något som gått omkring på Massaijstäppen som gav en extra krydda. (Den var inte tjuvjagad utan helt laglig).

Det finns andra än människor som lever på Elandantiloper, Eland är den största antilopen vad jag har hört. Nu fortsätter vi vår tur, vi är nu norr om Lobo Lodge och kommer snart att se Eland...men först en reklampaus:)

Solen behöver inte vara uppe många timmar innan det blir väldigt varmt och då gäller det att hitta skugga. Tråkigt fotoljus blir det också:(

Ett par Hadada ibisar.

För att hitta rovdjur så här års(okt-2014), i torra marker är det bra att vara nära vatten samt spana efter gamar, där de är finns det ofta någon predator.

Flera gamar i ett träd(o än fler i luften).

Munkgam.

Afrikansk vitryggad gam. Alla satt nära en nyligen dödad Eland. Där en av honorna gjorde allt för att få ha maten i fred.

Hon orkar inte dra bytet till buskarna.

Aptitligt? Ja för en del...

På vakt.

Så fort hon la sig i skuggan kom gamarna.

De stora gamarna vågade inte landa då honan inte låg tillräckligt långt bort från antilopen. De är inte lika snabba att lyfta som te.x. Munkgamen som snabbt tog för sig.

Fulsnygg?

Ett horn i sidan på någon?

 

Oh shit nu kommer hon igen...bäst och dra iväg!

Don´t mess with me!

Vet inte om bilden kan visa hur trött honan egentligen var, andningsfrekvensen var riktigt hög,en människa hade inte grejat den.

Vi hade hoppats att lejonen skulle komma och äta lite mer men efter lite väntan beslöt vi att se om vi kunde hitta dem bland buskarna i närheten(rätt skönt för oss också att hitta skugga). Vi visste att hon inte jagat ensam, en Eland är nog för stor för det.

Trötta lejon, det var nog ingen idé att vänta ut dem för att få smaskiga bilder av deras måltid. Vi vände i stället kosan söderut i Serengeti. Vårt mål låg ganska nära Seronera, vi skulle tälta en natt.

Men innan dess hann vi med en del annat...to be continued!

Ha de!

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2014-01-25 22:01 | Läst 5695 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fina och lite smaskiga bilder Daniel
Ken//
Svar från Daniel Steen 2014-02-07 15:44
Tack Ken!

Lite mycket kött kanske? Inte så ofta jag ser sådana bilder här på FS utan ofta kanske lite mer snygga bilder.

Ha en trevlig helg!

Daniel