Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Fota blommor med ett 400/5,6?

Hej!

Det finns en mycket fin strandäng på norra Öland(ja det finns flera) men denna äng har varit min strandäng i nästan 20 år. Vi hade nämligen en sommarstuga i närheten i många år. För två år sedan sålde vi stugan men varje gång vi är på Öland tar jag vägen förbi för att kolla på fåglar och när det finns blommor på blommorna.

Jag har visat fåglar från sommarens besök tidigare men jag tog lite bilder på några blommor också. Jag var lite lat och försiktig, ville inte byta objektiv då det blåste en del så bilderna är tagna med mitt teleobjektiv, kanske inte det bästa för att fota blommor men det blev några hyfsade bilder i alla fall.

Det var den sista bilden för idag. Ni som vet vad de olika blommorna heter får gärna skriva det eller om ni har något annat att säga så gör det.

En liten fråga har jag?

Sett att en del av er har en tabell som visar hur många som läst er blogg som även visar från vilka länder de kommer ifrån. Hur fixar jag en sådan? Tacksam för tips!

 

Daniel

Inlagt 2012-08-17 11:43 | Läst 6165 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Visst funkar det att fota blommor med vilka objektiv som helst :) Det är bra att man prövar olika, man kan inte tänka att man inte kan fota blommor med 400mm eller mer. Man kan till och med fota porträtt med MP-E65 men det kommer att krävas otroligt mycket arbete :) Fina bilder! Allt gott
Svar från Daniel Steen 2012-08-28 19:09
Tack för dina fina kommentar Mikael!

Brukar kolla in din blogg men skriver inte alla gånger.

Ha en bra dag!

Daniel
Är det denna du menar? http://www.flagcounter.com/

Tycker tele funkar alldeles utmärkt till blommor och insekter. /Frode
Svar från Daniel Steen 2012-08-28 19:10
Japp!

Det är den, skall nog ha en till min blogg. Kan vara kul att se hur många som tittar in.

Daniel
Jag tycker att blommor och tele är en mycket bra kombination, i och med att de lätt att få kontroll över bakgrunden med den snäva bildvinkeln.
Svar från Daniel Steen 2012-08-28 19:12
Hej!

Har testat med 70-200 och det är lite mer lättarbetat med den än med 400 ffa om man skall fota låga blommor. Roligt att testa i alla fall.

Daniel
Att sälja stugan var väl inte en bra idé men det är klart att det är en del jobb också
Blommor fotat jag oftast med 105mm men det går ju bra med 400mm också för att få en bra bokeh
Ken //
Svar från Daniel Steen 2012-08-28 19:13
Slipper i alla fall att klippa gräs mm!

Tack för kommentaren!

Daniel