Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Hittad tack vare bloggen på Fotosidan

Hej!

Nu har det hänt igen!

"En gång är ingen gång är talesättet men två gånger då är det....."

Var ute på altanen och vårstädade när Joel viftade med telefonen, du har samtal pappa, från någon tidning. Jaha ytterligare en försäljare tänkte jag och visste hur det skulle sluta. Men när jag dragit min ramsa av att jag inte vill starta någon prenumeration så sa personen i telefonen att hon var journalist och ville ställa lite frågor till mig.

Mig?? Hur har du hittat mig och vad gäller det? Det visade sig att hon googlat(nu skriver jag ordet trots språkrådet inte lät det var kvar) på ett ämne och hittat en blogg från mig i det ämnet och nu ville hon ställa lite frågor.

Nu blir det några kompisar till mig hon får intervjua och inte mig. Jag kan ta eventuella bilder till tidningen sa jag, så vi får se om det blir så. Mer info om vad det gäller kommer senare.

Det var i alla fall andra gången jag blivit kontaktad tack vare bloggen på Fotosidan. Första gången gällde det en bild som ett företag ville köpa. De hade sett bilden i en blogg som heter: Det finns hopp! (finns i september 2010). Det här är bilden de ville köpa.

Inte mycket till bild men den passade bra för dem, de jobbade med människor med missbruksproblem. Sålde den nog för billigt men var nog mest glad att få frågan.

Det förekommer visst gnäll här på FS:s forum eller i bloggar om alla "amatörer" som förstör marknaden för proffsen. Säger bara, låt oss få hållas, glädjas att få sälja en bild då och då. För min del en bild var tredje år eller så....men visst kommer jag ta mer betalt nästa gång...tror jag....om det blir någon gång mer...

Råkade vara på händelsens plats en gång och sålde några bilder till Jönköpingsposten när Ebba Brahe kraschade i piren i Gränna hamn.

Det blev folkvandring till hamnen den kvällen. Jag fick vänta länge innan jag fick av min skadade bil från färjan.

Nu till något helt annat, lite blandade bilder som jag "återfann" ikväll. Är det någon som vill köpa så säg bara till:)

Var ute och skådade i morse, därav lite fåglar(fotade vid andra tillfällen). Såg många sångsvanar idag, tyvärr ingen ärla än(sent) och längtar till Öland där halsbandsflugsnapparen snart finns.

Nu lite sport!

Thommy Thelin gjorde ett mål när de bortaslog Sundsvall igår! Då kan man bli så här glad...

eller hur?

IFK Göteborg har börjat med två segrar, gött!

Nu till den mest roliga sporten att fota.

Ungarnas sport! Spontana och i alla fall ibland glada.

Jag har säkert brutit mot de flesta regler hur man skall skriva en blogg, typ om röd tråd, hålla sig till ett ämne etc men idag blev de så här och gjort e gjort! Så e de!

En sista bild som blickar mot....ja vadå? Vad tror du de här ser ?

Vad ser du fram emot här närmast?

Jag längtar efter ett lungt nattpass på ambulansen i natt....så att jag orkar skåda/fota lite i morgon.

 Hare skönt och sov gott!

Daniel

 

Inlagt 2013-04-09 00:21 | Läst 8588 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Underbar text med en skön blandning av bilder. :-)
//Lasse
Svar från Daniel Steen 2013-04-09 22:54
Tack Lasse!

Vad roligt att du gillat!

Daniel
Vad kul! =)
Härliga bilder! Bild nummer 6 var fantastisk! Som en vacker tavla!
Svar från Daniel Steen 2013-04-09 22:56
Tjena Helene!

Tack för berömmet! Det var en redigt disig morgon på Visingsö när sångsvanarna sträckte norrut.

Daniel
Trevlig läsning och klart alla ska kunna sälja bilder kunder vill ha!... det är ju kunden som bestämmer vad de vill ha... oavsett vem som är bakom kameran :)

Jag tipsar alltid om fotosidan... jag har fått många vänner via den! och haft turen att kunna visa upp mig i den oxå :) superbra marknadsföring och gratis oxå !

Ha det gott och lycka till!
Svar från Daniel Steen 2013-04-09 23:03
Hej Christian!

Kul att även läsningen var uppskattad!

Visst är det så att kunden bestämmer vilken bild som de vill ha och ibland har någon av oss amatörer haft turen att ta den. Nu får jag ju inte min försörjning som fotograf, förstår att marknaden blivit allt tuffare för de som skall leva på´t och att all konkurens är jobbig.

Lycka till i fortsättningen med allt fotande!

Daniel
Kul att se blandning av bilderna :) Gillar ankorna, speciell vinkel det där :) Allt gott :)