Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Hornborgasjön den 13:e

Hej!

Det var ett tag sedan sist jag skrev något. Har inte riktigt hunnit med det. En hel del jobb, två innebandyturneringar mm. Det har blivit en del fotande, mycket innebandy men även lite vårbilder.

Fredagen den 13:e besökte jag Hornborgasjön med några arbetskamrater, de är inga fågelskådare så jag åkte faktiskt några timmar innan dem så jag skulle kunna se lite fågel och fota lite i lugn o ro.

Den stora massan av tranor hade lämnat sjön och dragit mot sina häckningsplatser längre norröver. Kvar var ca 4-5000 tranor.

På kyrkogården vid Transdansen höll en sädesärla till, ofta spanande mot skyn när tranorna flög över. Tror dock den mer spanande av himlen för att se om höken kom.

Lite trandans, det var svårt att få bilder på enstaka tranor eller par då de står så tätt ihop. Som info kan jag säga att alla bilderna är fotade med min 7D med 70-200 plus 1,4 konvertern på. Hade gärna lånat en längre tele av de "stora" pojkarna.

Här en som äter av säden de lagt ut.

En svartvit variant.

Hade varit lämpligt med en ljudfil här!

Inflygning sker hela tiden, oftast i små flockar men även i par.

Peter, min körkollega njuter tror jag av att vara vid tranorna.

Hasse eller grevén från Gränna.

På kullen intill fiket gick några tranor nära. Gott fika fanns att köpa och den goa vedkaminen gjorde att mina kolleger stannade inne och fikade!! Tack vare det missade de en glada som höll hov utanför.

Efter fikat for vi till Fågeludden med dess Naturum och gömslen. Uppskattat av kollegerna men vad tycker kanadagåsen?

Arnold, nybliven pensionär. Han hade faktiskt en kikare med sig!!

Thomas alias Don Thomasso(min chef) gillade vad han såg.

När man är vid Hornborgasjön vill jag se svarthalsad dopping men fick idag bara se gråhakedopping och några vanliga skäggdoppingar, de är fina men en svarthalsad e något extra!

Skrattmåsar är det gott om vid sjön. Denna satt orädd på bra fotoavstånd.

Näe nu skiter jag i det här. Dags att krypa till kojs. Sitter på vår satelitstation i Habo och skriver dessa rader.

Gonatt!

Daniel

Inlagt 2012-04-18 00:37 | Läst 7227 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver