Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

En helt vanlig söndagskväll....

Hej!

En helt vanlig söndagskväll någonstans i Sverige är det något på gång!

Vad är det som får en man/mig att redan flera dagar innan att se fram emot en söndagskväll?? För de flesta börjar ju jobbet igen om några timmar...de e väl inget att se fram emot!?

Att missa söndagskvällens aktivitet är inget man vill uppleva, hela veckan kan ju bli kass!!

Kom till saken! Vad är det som är så speciellt? Okej, vi är ett gäng gubbar/grabbar träffas för att spela bandy i två timmar. Gubbar=jag och ngr till, grabbar=min grabb(16 år) och några av hans kompisar samt de "ynglingar" som är där emellan.

Nu tappar jag väl över hälften av er läsare, ytterligare lite sportbilder, suck. Det är väl inget speciellt med det tänker du men där har du helt fel!! Okej, bilderna kanske inte är så mycket att hurra för men det de står för betyder desto mer, i alla fall för mig!

 Det handlar om gemenskap, att göra något tillsammans med någon annan. Stommen i gänget har gjort detta i över 20 år med nytillskott lite då och då. Nu har några av oss med sig sina egna barn vilket är oerhört kul(samt lite jobbigt, jag vill ju visa att än håller gubben).

Detta är en del av min vardag, en del jag inte vill mista och ni som följt min blogg innan vet att jag gillar att ha kameran med mig i tid o otid(enl en del mig närstående personer).

Nu blir det lite bilder. För er som undrar har jag fotat med en Canon 7D och ett 70-200 objektiv, jag är med ute på isen med skridskor(tog det försiktigt).

Mål på g.

Fram med det rosa "nystanet" som bollen kallas.

Snabbast av alla...för det mesta.

Lindsten är lite på efterkälken.

Henke med bollen.

Blicken på bollen.

Lite kamp om bollen, en fasthållning men inga utvisningar här. Inga sura miner heller...för det mesta.

Kim ger sig inte utan tar upp jakten.

Örjan ger "give me five" hälsning.

Finns det någon framför kassen tro?

Nu blev det visst mål igen!

Försök ta den om du kan!

Sörman med boll och ögonkontakt med vem...?

Med Stefan kanske?

En nöjd Eckhart. Svårt att få bra bilder på de med galler, jag vill gärna ha lite ögonkontakt för att jag skall vara nöjd.

Ögonkontakt!

Vår egen lilla "Durasell kanin". Vilken kondition du har, att du aldrig ger dig!? Bra kämpat!!

Vi har det roligt tilsammans som ni ser. Vi börjar spela vid åttatiden, vid nio är det en liten fikapaus. Då åker chockladen, kaffet, vattnet och någon bulle fram. Glada kommentarer om gjorda mål, missade chanser mm delas ut med glimten i ögat.

En glad minister på söndagskvällen måste väl ändå vara bra för vårt land när han skall till jobbet på måndag morgon eller??

Nu är det vår, isen spolas inte mer(snyft), vi får vänta till i höst innan det är dags att träffas igen.....

en helt vanlig söndagskväll klockan åtta...någonstans i Sverige.

Daniel

Postat 2012-03-13 13:17 | Läst 5670 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Sista arbetsdagen!

Hej!

I förra bloggen skrev jag lite kort om Arnold, om hans sista dag innan pensionen. Jag tog lite bilder den dagen men hade inte möjlighet att visa dem då. De är inte speciellt bra men är ändå kul att ha.

Ambulansstationen i Jönköping.

Arnold har jobbat i 38 år inom ambulansverksamheten i Jönköping, inte 34 som jag skrev senast. Imponerande tycker jag. Dagen till ära tog vi morgonsamlingen ute vid flaggstången.

Arnold 60 år ung.

Det var flera som ville föreviga Arnold under hans sista arbetspass.

Nästan i givakt inför flagghissningen.

På span mot flaggan. Arnold har alltid varit på hugget när någon fyllt år eller så, flera gånger har han haft med sin trumpet och spelat fanfar, tyvärr ingen trumpet idag men i alla fall flagghissning, hurrarop och ett kort tal till Arnold.

För Arnold, han leve! Hurra, hurra , hurra....hursa

Ett kort tacktal. Vi måste faktiskt snart kolla bilarna.

En telefonbild pg.

Även Arnold ville ta lite kort, denna gången på oss, vi som har många år kvar till pensionen....

Dags att göra jobbet, även sista dagen.

Hur är det med kylarvätskan idag, bäst och kolla.

Hmm, det behövs mer olja tror jag.

Påfyllning av olja. Det är vanliga vardagliga bilder men jag gillar att skildra vardagen också, idag var det en speciell dag för Arnold men de dagliga rutinerna måste följas precis som varje dag.

Dagen fortlöper som vanligt med en hel del körningar för alla bilarna. Lite senare på dagen går ett ambulanslarm. "Det tar vi, sa Arnold. Jag vill ha ett sista larm innan jag slutar". Det var inte deras larm men ingen nekar Arnold ett sista larm, en trafikolycka.

På väg ut, prio 1!

Olycka på E4:an(taget vid annat tillfälle).

En kompis till Arnold hade förvarnat JP(Jönköpingsposten) att han jobbade sitt sista pass så de ville intervjua han, vilket han snällt ställde upp på.

Arnold drar gamla historier för reportern från JP.

Tack Arnold för att du alltid varit en så go och engagerad kollega, med många ideér på hur vi tillsammans skall utveckla ambulanssjukvården.

Arnold som inte skulle jobba en minut mer än schemat sa, fick givetvis övertid sista passet!

 

Hoppas du kommer upp och hälsar på oss!

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postat 2012-03-12 12:29 | Läst 6419 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Nu är det slutjobbat Arnold!

Hej!

Började mitt arbetspass på ambulansen i morse vid åtta. Synade komenderingslistan, hmm jag kör 9160 hela dygnet, kan bli tufft.

På listan stod också: Arnold jobbar sista passet innan pensionen!

Dagen till ära tog vi morgonsamlingen ute vid flaggstången, flaggan hissades och Arnold hyllades, fotades mm. Jag hade kameran med mig så det kommer lite bilder i en senare blogg(landstinget har inga program för bilder). Har några gamla bilder i datorn.

Arnold har i 34 år jobbat inom ambulanssjukvården i Jönköping!! En del börjar tagga ner när pensionen närmar sig men sådan är inte Arnold. Han har alltid varit full av ideér och tankar på hur vi kan göra saker bättre ända till sista arbetspasset! Det är inte illa!

En gammal bild men den enda som är tillgänglig just nu.

En sista bild, en utryckning i kvällsmörkret.

Lycka till i pensionärslivet Arnold!

Daniel

Postat 2012-03-01 00:47 | Läst 4884 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera