Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Elfsborgs IF slog Hovslätts IK i Svenska Cupen

Hej!

Det har gått trögt att skriva och visa bilder ett tag. Detta är mitt 100:ade inlägg/blogg här på Fotosidan och jag hade tänkt att verkligen göra något speciellt av det tillfället men....det går ju inte att vänta hur länge som helst på de rätta tankarna/bilderna!

Ni får stå ut med en sportblogg som 100:ade.

 Fotade mycket helgen som gick, började med lite sångsvanar vid Tranebo på fredags förmiddagen, sedan innebandy på kvällen. Lördagens höst städdag i samfälligheten där jag bor förevigades och sedan ytterligare en innebandymatch på eftermiddagen, javisst ja en handbollsmatch hann jag visst med också. Bilder från dessa evenemang kanske dyker upp bara det lider.

Nu till det som rubriken talar om; fotboll. Det var andra omgången i Svenska Cupen och Hovslätts IK skulle möte de nyblivna svenska mästarna Elfsborgs IF. Hovslätt åkte ur division tre nu i höst och skulle väl inte ha en chans eller....

På en lerig och blöt plan möttes lagen.

Lasse Nilsson i Elfsborg, en av toppspelarna.

Vem hoppar högst?

Hovslätts duktige målvakt hade mycket att göra och fick snart plocka ut bollen från nätmaskorna. Elfsborg ledde dock bara med 2-0 i halvtid.

En eloge till Elfsborg som kom med sitt bästa lag! Hade de ställt upp med ett b-lag hade de vunnit i alla fall, för så stor är ändå kvalitétsskillnaden mellan lagen. Anders Svensson spelade back och gjorde det lungt och säkert.

Det var blött och regnit, det skvätte vatten, svett, lera och gräs i mängder.

David Elm i mitten.

Inramad och i mitten, Mathias Svensson sportchef i Elfsborgs IF.

Stefan Ishizaki och Nicklas Hult var också med på Hovet, trots att de är skadade. Tycker det visar på en professionalitet hos klubben att så mangrannt visa upp sig för en liten förening som Hovslätt. Här försöker Ishizaki få lagets målvakt att skjuta ytterligare en straff som laget fått. Den första straffen slogs just av målvakten men Hovslätts målvakt gjorde en kanonräddning, nu nappade han inte på andra chansen utan Hiljemark tog den i stället och gjorde mål.

Busted! Såg att du tog kort på mig:)

Lite publikbilder. Hovslätt hade hoppats på publikrekord men det dåliga vädret höll nere publiksiffrorna men 1.079 betalane åskådare är ändå en bra siffra som säkert ger lite pengar till föreningen.

En blivande stjärnspelare. Matchen slutade 4-0 till Elfsborg tack vare ett starkt kämpande Hovslätt med sin duktige målvakt som sista utpost. Bra jobbat!!

Efter matchen var det flera som ville ta kort och prata med Anders Svensson. Trots han måste varit dyblöt och kall stannade han också för att skriva autografer till unga fans. Kul att se!

Även Hovslätts två bästa spelare, målvakten samt lagets skyttekung de 10 senaste säsongerna blev intervjuade. Mattias som skyttekungen heter, spelade sin sista match för laget just idag efter 15 säsonger för Hovslätts IK. Hoppas det finns någon som kan axla hans mantel som skyttekung.

Tack för denna gången!

Daniel

 

 

Postat 2012-11-12 18:11 | Läst 3832 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera