Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Glada matjuvar i Ngrongorokratern

Hej!

Vi är nu inne på sista safaridagen och det blir nog inte så många mer inlägg från vår safari, kanske något till. Visserligen finns det många mer foton men vi måste fortsätt vidare.

Det är dags för lunch och vi kommer till sjön i kratern. Vår guide Efraem sa till oss att stanna i bilen och äta för annars kunde vi bli skadade.

Bästa fikaplatsen just idag. Vad han menade var att det var en stor risk att bli riven av en brun glada.

När jag käkat följde jag gladornas matjakt.

Här en av de bruna gladorna. Brun glada är världens vanligaste rovfågel. Här i Tanzania är den gulnäbbade rasen vanligast men den europeiska förkommer också, den har bl.a annan näbbfärg.

Ett par?

Nu följer en bildserie på en glada jag följde, alla bilderna är inte perfekta, lite oskarpa men visar med tydlighet varför man skall sitta inne och äta.

Så nu vet ni ät i bilen när ni är vid sjön i Ngorongoro. Vår guide var mäkta irriterad på den slarviga kollegan. Kvinnorna klarade sig utan skador kan sägas.

Nu är det dags för tredje perioden i hockyn, hoppas Sverige kan vinna.

Ha nu en trevlig helg allihopa!

Daniel

 

Postat 2014-02-21 14:48 | Läst 4552 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Ngorongoro Wildlife lodge och sagan om ringens återkomst

Hej!

Vilket läge!! De går inte att säga något annat när man väl fått sitt rum på lodgen. Tänk nu är vi äntligen här.

Ulrika spanar.

Ja inte kan jag klaga på utsikten från rummet.

Det börjar bli kväll och vi är hungriga.

Reservatsskötarna bränner lite högt gräs nere i kratern.

Matsalen, här var det god mat och trevlig stämning. Efter maten satte vi oss vid eldstaden och tog som vanligt några partin backgammon, kommer dock inte ihåg vem som vann. Tyvärr stod tre killar och musiserade hela kvällen, mycket entonigt, samma låtar. Det förstörde stämningen totalt, gick inte att slappna av, njuta:(

Efter några timmars sömn vaknade jag tidigt, tog min Afrikabok och satte mig vid den stora brasan och läste, snackade med personalen. Trevligt.

När ljuset kom var jag ute med kameran.

Hur många har inte spanat ner i kratern med denna kikaren. Har sett den på massor av bilder på nätet.

Snart, snart är vi där nere!

Det är bara jag som är vaken frånsett personalen, de ser till att allt ser städat och snyggt ut.

Här hade jag gärna suttit flera kvällar. På varje ställe vi varit på önskar jag att man haft flera dagar på sig, att även kunna njuta av lodgerna. Men nu är det dags att överaska frugan.

För typ åtta år sedan försvann min vigselring i Lindvallen när jag tog av mig handskarna lite oförsiktigt. Brydde inte om mig att skaffa någon ny ring då men ända sedan vi bestämt att vi skulle resa till Tanzania har tankarna varit att bli ringmärkt igen.

Idag/då den 30 oktober är det vår bröllopsdag, vår 20:e! Jag fick ut Ulrika, frågade om hon kunde tänka sig 20 år till med mig...vilket hon sa ja till och jag blev åter ringmärkt och nu skall jag vara mer försiktigt med ringen:)

Som kuriosa kan jag säga att Ulrika hade samma tanke så hon hade också köpt en ring...tur att jag var först:)

Ha de!

Daniel

 

 

Postat 2014-02-18 10:33 | Läst 3775 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Från Seronera mot Ngorongoro

Hej!

Seronera, där finns ett stort informationscenter. Här brukar många stanna för lunch och för att få lite mer information om Serengeti. De gör även vi. Jag äter snabbt upp maten och fotar lite.

Dom här små krabaterna var framme och snyltade vid matborden. Lite fågel fanns det med.

Och en massa jeepar.

Det finns bort emot 300 olika bolag som vill ta hand om din safariresa. Var noggrann, hör dig för bland vänner så hittar du säkert ett bra bolag.

Certifikat måste de ha.

Detta var vårat bolag, kanske inte det flashigaste märket men vi var/är mycket nöjda med dem. Bra service hela vägen, bra guide, duktigt på allt, fåglar, djur och engelska. Vill någon ha mer ingående synpunkter är det bara att höra av sig.

På Seronera finns det en drös med ungdomar i vita t-shirts, de är under utbildning för att bli guider. Här får de lite praktik genom att guida oss turister genom en liten turistrunda på området. Gör gärna det så stödjer du dessa ungdomar. Vi letade upp en av de få tjejerna, tror hon hette Maria.

Så här går migrationen till. Informativt och lätt att förstå.

Här mötte jag en stackars svensk som kom fram till mig, han hade sett att jag hade Canonkamera och undrade om jag hade en laddare att låna. Hans hade gått sönder på lodgen pga dålig strömtillgång sa han. Kan vara ngt att tänka på. tyvärr funkade inte min laddare till hans kamera:( så där stod på sitt livs resa med tomma batterier. Stackarn!

Bäst o passa på...

Det finns alltid något att fota...

Den här lilla musen hade hittat lite grönt gräs utanför toan.

En slang som läcker ger denna fågel möjlighet till ett litet bad.

Vi har nu lämnat rastplatsen och drar oss mot Ngorongoro.

Den här zebran var verkligen i trubbel, dels skadan som gjorde att hon haltade betänkligt, sedan tror jag att hon är dräktig, var väldigt svullen om magen(rätta mig om jag har fel). Ingen bra kombination här bland alla rovdjur.

Jag avslutar med några fåglar...igen.

Till sist en riktigt brud min fru Ulrika, mer om henne i morgon.

Ha de gott!

Daniel

 

 

 

 

 

Postat 2014-02-17 20:32 | Läst 6528 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Buss i Serengeti

Hej!

Nu tar vi bussen till ...

Nae det gör vi inte, vi fortsätter i vår jeep men det går faktiskt en busslinje genom parken. Tanzanias regering ville faktiskt bygga en stor asfalterad väg genom nationalparken men tack o lov har protesterna från hela världen fått dom att ändra sig. Nu har de ändrat sig och vägen passerar norr om parken.

Dammvarning igen!

Vi hittar ett spår i marken.

En flodhäst som lämnat sin leriga pöl för att beta under natten. De kan faktiskt gå flera kilometer under en natt.

Inte mycket vatten kvar i pölarna nu.

Inte lätt för en unge att ta sig någonstans i denna trängseln.

In denna trängsel är det lätt att någon flodhäst dör.

Och då kommer...

Gamarna! Nu följer en bildserie utan kommentarer, alla är inte perfekta i komp eller skärpa men visar ett händelseförlopp, en kamp.

Nu börjar det:)

Segraren!

Vänder jag mig om sitter en savannörn och en Ruppels gam i ett träd och tittar på spektaklet. Hur orkar de vill jag läsa ur gamens min.

Nu blir det inget mer idag, nu skall en vägg målas här hemma.

Ha de gott!

Daniel

 

 

Postat 2014-02-16 13:08 | Läst 4927 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Gamedrive på morgonen vid Serengeti Wildernes Camp

Hej!

Nu när ni sett hur fint vi "tältade" är det dags att visa några bilder från den tidiga morgonturen. Följ med om ni vill.

Lite ovant att se kungsfiskare långt från vatten.

Har du 500 dollar över kan du flyga luftballong i fyra timmar, jag får spara till det inför nästa? resa.

Vad heter räven?

Grant´s gasell. en nackdel med 400:at är att djuren kommer för nära ibland och att man då inte får med hela djuret. Nu hade jag även ett 70-200 på andra kameran men de står ju inte stilla och väntar de små rackarna...

En adult sekreterarfågel, närbilden jag hade för några bloggar sedan var en ungfågel. Kanske därför den var så nära, inte rädd?

Kvällen innan hade vi sett två geparder i området, nu åkte vi omkring och letade....och den som söker finner...ja i alla fall ibland.

Ropar på sin broder, kom så drar vi!

Bäst o lyda storebror!

Hej då!

 

Lite rovfåglar till avslutning, här en pygmefalk.

En slags sparvhök.

Har tyvärr glömt namnet på denna.

Ha nu en fortsatt skön helg.

Heja Sverige!!

Daniel

 

Postat 2014-02-15 16:41 | Läst 4902 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa