Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Mesigt värre

Hej!

Rensar ibland mina bilder och hittar en del som jag inte visat förr. Här kommer 2 arter mes, talltita och stjärtmes. 

Stjärtmesen är en söt liten fågel som är lite nyfiken och visar sig gärna. 

Stjärtmesen är fotad vid Ölands norr udde, ett ställe jag ofta åker till för att skåda fågel. Nu två svartvita på samma fågel.

Talltitan på nästa bild är fotad hemmavid, på Dumme Mosse.

Det var allt för denna gången. Skall till jobbet för ett nattpass nu.

Trevlig helg!

Daniel

Postat 2023-11-17 18:26 | Läst 818 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Lappugglorna vid Dumme Mosse

Hej!

För några dagar sedan skrev Lola Gren en blogg om ett möte med lappuggla vid Dumme Mosse. Blev nyfiken, det var några år sedan jag senast såg lappuggla. Bor ju bara 10 minuter ifrån mossen så nu har jag varit där i 2 omgångar. 

Var lite nervös att ugglorna skulle ses på långa avstånd. Min ordinarie utrustning R7 och 100-500 objektivet är på besök i Mölndal, ramlade för några veckor sedan och slog sönder utrustningen så nu blev det en 5D 4 och 70-200 med 2,0 konverter. Nu var min rädsla obefogad, ugglorna var schyssta och orädda. Var mest fokuserade på att fånga sorkar på mossen.

Först 2 bilder från ett kort besök i söndags morse, skulle ju hinna till förmiddagsgudstjänsten i kyrkan, tänkte att ugglorna är säkert kvar några dagar.

Hittar de bara mat så kan det bli en trevlig senhöst/vinter med flera besök på mossen. I söndags satt de nära en gångstig, ganska mycket träd och grenar i vägen men vad gör det?

Nu till onsdagens bilder. Lappugglorna gillar att sitta och spana i träd/stubbar för att lyssna efter sorkarna.

Grymma klor, dödar en sork direkt.

De flesta jakterna jag såg misslyckades men inte alla, tack o lov!

Tycker det är fint med lite miljö runt fåglarna, det är så härliga färger ute i naturen nu hos oss.

Kan det vara en sork i närheten, småbuskar är lite i vägen men tycker det blev fint med den suddighet det gav.

Tyvärr ingen fångst denna gången.

Här kommer uggla nr 2, lågt flygande med sikte på ännu en topp.

Detta blir sista bilden, klockan är över ett på natten och jobbet väntar i morgon bitti. Ett 12 timmars dagpass, tack vare de nya arbetstidsreglerna som är införda för oss på ambulansen, usch! (ursäkta sidospåret)

Kommer konvertera en del bilder till svartvita, det kan bli fint med dessa ugglor. Bor ni i närheten av Jönköping rekommenderar jag ett besök vid Dumme Mosse(södra parkeringen), ligger intill Axamo flygfält. Det finns fina parkeringsmöjligheter, handikappsanpassat och oftast håller ugglorna till bara 300-400 meter från parkeringen...sedan finns det också 6 eremitibisar i stan vid Elmia. 

Välkomna!

Daniel

Postat 2023-11-09 01:29 | Läst 1166 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Åter en lyckad jakt!

Hej!

Mitt förra blogginlägg var om en ängshök som fångade en sånglärka, detta på Öland. I veckan har jag besökt mina föräldrar på Hasslö, Blekinge. Kamera och kikare hänger alltid med.

En ganska fågelfattig morgon blev helt plötsligt intressant, en havsörn närmade sig mig, lågt över vattnet. Jag stod skymd bakom en buske, den kanske såg mig men brydde sig inte i alla fall utan fullföljde sin attack mot en fisk. Wow, tänkte jag!

Har sett havsörnar jaga fågel men inte fånga fisk. Kul upplevelse, inte världens skarpaste bilder men jag är glad över att jag fick se detta.

Kan inte avgöra vad för fisk den tog.

Innan detta hände hade jag turen att få se och fota det första fyndet av utter på Hasslö. Så när jag tänker efter så var det en ganska bra morgon trots allt:)

Utter på Hasslö.

God kväll!

Daniel

Postat 2023-08-18 22:04 | Läst 1278 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Lyckad jakt!

God kväll!

Förra helgen var jag några dagar på södra Öland. Målet var att vila, njuta lite av Öland innan semestern är slut. Jag hoppades på lite sträckande fågel, ffa vadare. 

Näsby badet är en fin plats för det, många fåglar kommer nära stranden. Kvälls skådning med ljuset i ryggen gör det extra njutbart. En förnimmelse/rörelse bakom mig fick mig att vända mig om och där flög en ängshök, en hane. Ett utfall precis intill mig och en sånglärka miste livet men gav nog ett kvällsmål till den sällsynta ängshöken unge/ungar.

På väg mot hungriga ungar.

Daniel

Postat 2023-07-13 20:53 | Läst 1146 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Vadare

Hej igen!

Återkommer med lite vadarbilder från Södviken, Öland. Lagom med vatten som attraherade vadare. Jag låg stilla på ett liggunderlag och vadarna kom hyfsat nära mig.

Ffa spovsnäppor och kärrsnäppor.

En ung spovsnäppa

Vacker fågel även som ungfågel, di gamle har mycket mer färg som ni skall få se.

High key bild

En gammal kärrsnäppa

En av mina favoritbilder

En gluttsnäppa traskar förbi mig. 

Tidigt tidigt morgonen efter var jag ute igen. Ni kan ana ett rosa skimmer i vattnet som visar att solen är på väg upp. Bilden är lite brusig men helt acceptabelt nu efter en vända i Topaz.

Ha en skön kväll!

Daniel

Postat 2023-07-05 21:40 | Läst 1333 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 146 Nästa