Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

På magen i Erstadkärret Visingsö del 2

Hej!

Nu fortsätter min lilla bildsvit från Visingsö eller Öa som vi kallar det i Jönköpingstrakten.

Har valt att visa en art i taget och idag blir det drillsnäppan. Det var den art som först kom nära nog att fota, tyvärr innan solen kunde lysa på den med sina vackra strålar men man kan ana ljuset i alla fall.

Har fotat med en Canon 7D och ett 400mm/5,6. Har ni några synpunkter på bilderna så skriv gärna en rad. Min fundering på om de är för mörka? Vad tycker ni?

Solen var på gång när den första vadaren visade sig, en drillsnäppa.

Maten var finns den?

Drillsnäppan kom närmare och närmare, ibland reagerade den på kameraljudet och drog sig undan lite för att sedan komma närmare igen.

Som närmast var snäppan på ca 1 meters avstånd, den gick förbi mig utan att bry sig, det var lite coolt faktiskt! Har ringmärkt vadare i mängder för flera år sedan och sett dem på nära håll men visst är det roligare att studera dem i naturen utan att de vet att du är där.

Ett litet lätt drag med näbben på ytan för att se om det finns mat.

Balansakt på ett ben.

En sista närbild, nu är solen uppe! Det syns i ögat!

Hoppas återkomma i morgon med fler bilder.

Daniel

Inlagt 2012-07-24 00:08 | Läst 6076 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Lite mörka kanske men jag tror att det beror mer på att jag sitter vid en kass skärm just nu. Antagligen mycket bättre hemma. Fint möte. Bild fyra tilltalar mej mycket. Lyssnar den till kameran eller spanar den in dej i det ögonblicket? Jag är inte van att smyga på fåglar men däremot på fisk och jag förstår precis din känsla av att få studera utan att störa.
Hälsningar Lena
Tjääna Daniel.
Jag tycker du fått till ett vackert ljus på pippin.
Canon vackra bilder är det med.
Gillar bild 2 där snäppan är på väg mot dig.
Ha det bra.
// Tommy
Så underbart vackra bilder! Gillar den avskalade färgskalan. Ha det fint!
//Ewa
På min skärm är de inte för mörka.
Blid två med spegling och fågeln som kommer vandrandes och samtidigt kikar lite försiktigt på fotografen blir min favorit.