Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

På vägen igen, mot Nazareth Etiopien

Salamno!

Efter en intensiv dag hos afarerna har vi nu sovit gott i Logia och skall åka söderut igen. En övernattning i Nazareth väntar. Först skall vi överleva all trafik på vägarna.

Nu åker vi med trafiken från Djibuti, i stort sett bara fullastade lastbilar.

Okej, en o annan buss...

Vi möter en hel del lastbilar på väg tillbaka mot Djibuti. För att slippa slita på släpet så lastar man bara upp det på flaket.

Värdefull last.

De jag var mest rädd för var att krocka med en av dessa lastbilar. Vi såg och passerade 10-15 olycksplatser under en dags resa.

Hoppas bara chauffören han hoppa ut...

Det har poppat upp en massa små samhällen längs den här hårt trafikerade vägen. I dem kan man stanna och fika(dricka en kopp kaffe=bonna på amahrinja).

Små koppar men mycket gott kaffe.

Våra etiopiska vänner passade också på att köpa kläder och träkol. Det är betydligt billigare här än i städerna.

Kläder från Europa, importerade. Det mesta var nog second hand kläder.

Träkols försäljare. Sitter i skuggan av en buske. 

Brukar vara rätt alert när jag är ute och åker. Nu satt jag oftast och spanade efter roliga fåglar(mest rovfåglar) under färden och hade kikaren uppe mest hela tiden och såg något bekant i kikaren...inte en fågel men...

...en biltransport på lastbil.

Full med svenska bilar!! Lyckades få en bild med registreringsnumret på den sista bilen(har mixtrat med bilden här).

Väl hemma i Sverige några veckor senare kollade jag upp bilen jag sett. Det visade sig att den var köpt i Sverige av någon med Etiopiskt liknande namn i slutet av oktober och när fotot togs var det slutet av november. Så en månad senare fanns bilen i Etiopien:)

Det var allt för denna gången! Var alltid redo, det kan komma något kul runt hörnet!

Daniel

Inlagt 2014-11-21 19:23 | Läst 7470 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?