Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Skärfläckan så vacker men också så svår att fotografera

Hej igen!

Skrev nyligen att jag besökte Getterön, Varberg. På Naturum visade Niclas Ahlberg fina foton på skärfläcka. Igår letade jag efter en gammal bild på en större strandpipare som jag tänkt förstora. Hittade då lite gamla foton på skärfläcka, en del hade jag bearbetat lite, andra inte. Nu gick jag igenom dem på nytt, använde programmet Topaz för att ffa få bort lite brus i bilderna.  De är tagna tidigt en morgon på norra Öland.

Vackra fåglar men så fort solen kommer på dem blir det svårt att få till bilderna, det vita blir lätt utfrätt. Här kommer nu en del bilder, en del "normala", lite svartvitt och någon trixad i high key. Hoppas ni gillar någon av dem.

Det var sista bilden, skärfläckan på väg bort i sällskap med grönbena och rödbena om jag minns rätt. På näst sista bilden är det en årsunge, tror jag fotograferade detta i augusti.

Skall försöka få till någon vadarfotografering i sommar.

Daniel

Inlagt 2023-06-21 12:46 | Läst 1344 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Snyggt de är samtliga bra, plockar jag några så blir det 3, 6, 8, 10. Det ser ut som du haft dem skapligt nära. Mina som jag fotograferade för några dagar sedan var nog en 100m bort
Svar från Daniel Steen 2023-06-24 10:01
Hej Peter!

Avståndet var som närmast 20-talet meter.

Daniel
Alla är en fin serie och 2,3, 6 får lite x plus. Fint ljus och speglingar.
Roligt att kunna redigera om när program blivit bättre.
/N
Svar från Daniel Steen 2023-06-24 10:05
Hej Nini!

Nog det bästa tillfället jag haft för att fota vadare. Ja , kul med nya program.

Daniel
Fin bildserie på n mkt elegant fågel! Undrar hur lång tid det tog innan skärfläckan fick den här näbbformen, ser väldigt ändamålsenligt ut när man ser dina bilder. Föredrar färg och dom mörkare varianterna av dom du har två varianter av, hälsningar/ Björn
Svar från Daniel Steen 2023-06-24 10:07
Hej Björn!

En speciell näbb, ett speciellt sätt för fågeln att söka föda. Hur den blev så/skapades så är ju svårt att veta. En mycket vacker fågel.

Trevlig helg.

Daniel
Khalad 2023-06-24 14:03
Säkert utvecklade näbben just så därför att den formen är ändamålsenlig för detta sätt att söka föda - survival of the fittest :-)
Mycket fina bilder! Skärfläckan ser så speciell ut med sin uppåtböjda näbb.

MvH
Johnny
Svar från Daniel Steen 2023-06-24 10:07
Tack Johnny!

En udda och vacker fågel.


Daniel
De lila/rosa ljuset är underbart vackert! Tillsammans med den vackra fågeln såklart. Fint fotograferat på en vacker fågel :)