Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Sökandet av lappugglan fortsätter....

Hej!

Oj vad länge sedan jag skrev något eller la upp några bilder! Sköna maj är en intensiv månad med mycket att göra. Fotat har jag gjort, massor faktiskt men jag har inte tagit mig tid att göra något med de än. Nu kommer några bilder från mitt senaste försök att se lappuggla.

Det har varit en som setts av och till i Ölmstad-Gränna trakten. Jag har sett skymten av något som troligen är lappugglan men inte 100% tyvärr.

Hinner knappt köra in på den "heta" sträckan när jag ser en uggla!

Den sitter så fint, lite skymd av hundkex men ....det är inte lappugglan utan en hornuggla.

Hornugglan vänder sig om och ser argt på mig innan den drar iväg. Dagen börjar bra, idag kanske är dagen då jag får se lappen!!

Går ut på ett hygge där lappugglan setts vid något tillfälle, törnskata varnar ser ett par, mycket korsnäbbar flyger över, bara mindre korsnäbb idag. Här kommer något stort bakom trädet!

Det var visst en ormvråk, senare kommer även dess partner flygande och sätter sig i en gran och ropar.

Jag lämnar dem och går vidare, i en annan dunge lyfter något stort men vad var det?? Kanske lappuggla men för dålig obs igen!!! Surt men jag kommer åter.

Ute på grusvägen ligger en mullvard? Schyssta klor i alla fall. Den gräver dock inget mer utan duger mest som föda nu.

När jag går och strosar ser jag något som får mig att bli nyfiken.

Mitt ute i ingenstans står en stolpe med en liten skylt. Den väcker väl många frågor eller hur. Brodda-Maja vem var hon, varför blev Lars avskedad mm??

Jag ger upp för den här gången och åker hemåt, passerar en liten göl med en knipmor med sina ungar.

Söta små ungar!

Det finns många fina ängar längs vägen med mycket blommor och djur.

Ett fint rådjur inramat i sommargrönskan får bli dagens sista bild.

 

Daniel

 

Inlagt 2012-06-12 22:50 | Läst 6910 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Såg i Smålandsposten i dag, att man hittat häckande lappuggla här nere i Kronobergs län utan för Växjö någonstans (man håller platsen hemlig för att de i inte ska bli störda av naturfotografer och ornitologer. En unge i boet. Första häckningen i hela Sverige i år som det verkade.

http://gelatin-silver.blogspot.com