Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Tordmular på Stora Karlsö

Hej!

Stora Karlsö...vilket paradis!

Ja, det är våran uppfattning. Min fru Ulrika och jag var där under vår Gotlands semester. Två nätter sov vi på ön. Vill verkligen rekommendera minst en övernattning före att bara åka över dagen. Vilket lugn, vila verkligen avkopplande. Underbar natur, sköna bad och alltid träffar man på lite trevligt folk. Min fru är inte fågelintresserad men trivs på ön:)

Idag blir det ett art porträtt av tordmulen, en av ön häckfåglar. Det blir mer bilder på miljön etc i en annan blogg.

Näbben

Inkommande, (high key variant)

Häckningssäsongen var i stort sett över när vi var där i början av augusti. Fågellivet, aktiviteten är betydligt mer igång i juni och juli.

Lysande!

Vad glor du på?

Blir det bra så här?

Denna är min favorit.

Funkar ju väldigt bra som svartvit med.

Morgonsolens värmande strålar värmer upp fågeln och bilden.

Hej då och tack för mig...

Daniel

Inlagt 2019-09-13 11:11 | Läst 3620 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fina bilder på trevliga fåglar! Har sett dom mycket genom åren i Stockholms skärgård, där häckade dom ofta i horisontella större sprickor på dom yttersta skären, men upphörde helt med det för några årtionden sedan (där jag brukade se dom) när Minken kom ut dit.. vet inte riktigt hur det är numera..? Dom är roliga också för att det är lätt att få dom att flyga förbi nära! Ser man en Tordmule komma flygande så kan man hålla armarna rakt ut och höja och sänka dom upp och ner, av någon anledning så blir Tordmularna nyfikna på det och kommer ofta förbi flera gånger.. dom är ju inte snabba på att ändra flygriktning så dom tar ett stort varv och kommer tillbaks och spanar på en igen.. ofta då lite närmare, det här kan dom ofta göra i flera varv! Även om du åker i en båt så fungerar det..
Hälsn!
Svar från Daniel Steen 2019-09-14 17:44
Hej Jan!

Tack för din fina kommentar. Kul info om det där med att vifta med armarna.

Daniel
Så många fina bilder på en härlig fågel som jag aldrig har sett tidigare. Ett speciellt utseende och fräckt med det gula inne i näbben
Svar från Daniel Steen 2019-09-14 17:45
Hej Peter!

Ja det är en kul fågel som det är lätt att fota på Karlsö.

Daniel
Fantastiskt fina bilder på tordmularna. Det går alltså att komma ganska nära dem? Definitivt sugen på ett besök på ön som jag inte varit på sedan jag var barn.
Hälsningar Lena
Svar från Daniel Steen 2019-09-14 17:46
Hej Lena!

Ja det är lätt att fota tordmularna. Åk gärna lite tidigare på året så är det mer fåglar och mer aktion på dem.

Daniel
Den fågeln ser rent exotisk ut i mina ögon, kan man säga osvensk? även om den är det i högsta grad. Spännande i vart fall.