Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Vätterrundan 2012, ett tufft arbetspass!!

Hej!

För en månads sedan gick Vätterrundan av stapeln. Ja, jag ligger lite efter med bildhanteringen och bloggandet. Det händer så mycket under maj, juni och juli så jag hinner inte med att kolla på alla bilderna än mindre att skriva.

Jag fotar mycket, väldigt mycket enl frun!

Någon vecka innan årets Vätterrunda blev jag uppringd av en journalist på tidningen JönköpingNu. Han skulle skriva något om Vätterrundan och Googlade lite och fann en blogg jag skrev om förra årets runda(Det blir alltid mycket att göra under Vätterrundan).

Han fick ideén att skriva om rundan från det perspektiv jag oftast möter cyklisterna.

Jag jobbar på ambulansen i Jönköping och jobbar nästan alltid under rundan, därav min blogg från 2011. Det blev ett hyfsat reportage men som vanligt med lite faktafel och felciteringar.

I år jobbade jag också under rundan men började först på lördag morgonen. Cyklisterna passerar vårt upptagningsområde från ca 23.00 till 13.00.

Trots eller tack vare skitvädret gick jag upp några timmar innan jobbet och tog mig till Vätterstranden där cyklisterna passerar. Med bra regnkläder och ett rätt nyinköpt skydd för kameran var jag redo att fota. Bilderna blev lite sådär men förmedlar lite av känslan i alla fall.

Det första jag möter är två cyklar som ligger på gräset, jo enligt en funktionär var ambulansen här och hämtade två skadade alldeles nyss. Förstod att jag skulle nog få jobba när jag väl började jobba.

Blöta och kalla men fokuserade och målmedvetna, vi skall i mål!!

Bistert!

Det är inte samma service för dessa cyklisterna som på Touren som nu pågår i Frankrike, här en med reservhjul i näven!!

Vad är du för idiot som fotar i det här vädret?!

Tummen upp!

Plågad gubbe!

Redan skadad men "jag skall i mål". I bloggen från förra året skrev jag lite om hur de gärna vill fortsätta trots skador av olika slag, den här killen verkade ändå rätt ok.

Blicken är framåt!

Oskarp.

Få var utan glasögon av något slag.

Tungan ser bra ut, inga infektionstecken! Du kan fortsätta cykla!

Färggrann gubbe!

En muntergök!

En glad tjej, det var inte så många tjejer som passerade.

Tre generationer! Det var mycket få ute och hejade vid sextiden och i ösregn men de här var tappra.

Jag var tvungen att gå fram och prata med dem, samt fråga om det var ok att ta några kort på dem. Att heja på cyklisterna gjorde de varje år i några timmar. Mormor, dotter och barnbarnet. Tjejen pep iväg strax efter att hennes far passerat dem(tog väl ca 5 sekunder för pappan att passera), förstår att en varm säng lockade. Den gamla damen var riktigt go!

Vissa åkte ihop, lagvis kanske från samma arbetsplats eller samma cykelklubb.

Heja, heja, kämpa på! Man såg på cyklisterna som passerade dessa tre tappra att det var uppskattat att de satt där i regnet och hejade. De fick många vinkningar och glada tillrop tillbaka av cyklisterna.

Det är dags att vinka/ta farväl till rundan för denna gången, jobbet kallar och jag behöver en varm dusch innan det är dags att ta hand om den första cyklisten.

Följebilen har precis hämtat de två cyklarna vi såg i början av bloggen, Vätterrundan tog slut i Jönköping för de två cyklisterna.

Årets runda var en av de tuffare, för cyklisterna och för oss på ambulansen. Nattpersonalen hade varit igång hela natten och vi som började på morgonen körde för fullt tills alla hade passerat vårt område, efter det lugnade det sig lite grann. Tyvärr dog en man, flera fick ganska svåra skador med hjärnskakningar, brutna armar, nyckelben, hjärtinfarker och en massa skrubbsår.

Majoriteten kommer nog igen trots det nästa år, dessa dårar :) och jag jobbar väl som vanligt nästa år!

Hoppas vi ses på bloggen innan dess!

 

Daniel

 

 

 

Inlagt 2012-07-17 23:42 | Läst 7450 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder! Påminner om min senaste runda som jag gjorde 2010, regnade då också - tog bara en paus på hela loppet p g a allt regnande!
Roligt att se dina bilder som blev bra! Har själv kört loppet två ggr varav en i regn hela vägen och det är ju lite speciellt . Det är ju nog tufft utan regnet/ mvh Danne
Uch det ska tydligen regna varje år.Har inte kört sen 2010 då regnade som tusan.
Men tack för alla fina bilder.
beetle 2012-07-20 22:01
Gjorde min 10:e runda 2010 och sub 10 p g a regnet :-)