Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Cykeltur med överraskning

Furet

För att göra mera invånarna lite mer hälsosamma har kommunen gjort i ordning två olika cykelslingor på olika håll staden. De är ungefär 2.5 mil långa var och en. Riktigt trevligt faktiskt. Då man uppmuntras att cykla på ställen där man kanske normalt inte cyklar. Min fru och jag valde att cykla den ena av turerna en eftermiddag i augusti. Den vi valde tangerar vårt bostadsområde och kändes därför rätt passande.

Vi tog inte med oss kamerorna den här gången utan vi mer ute för att upptäcka och se. Och få lite motion. Det var spännande och ett litet detektivarbete samtidigt för man hålla utkik efter efter speciella skyltar för att se vart man skulle cykla.

Cykelturen förde oss till en grusväg kantad med massa vackra träd vars grenar böjde sig som ett valv över vägen. Det var en otrolig läcker känsla att sakta cykla på den här vägen. Ibland var vi tvungna att bara stanna och titta och njuta av det vi såg.

Jag kände där och då att hit vill jag återvända med min kamera. Jag kollade vädret och varifrån solen kunde komma. Dagen därpå var jag tillbaka igen med kamera och stativ och tog några bilder. I både liggande och stående format.

#2

Furet

#3

Furet

#4

Jag valde att konvertera någon av dem till svartvitt och drog i reglagen så att högdagrarna i princip brände ut på sina ställen, men det var medvetet för jag ville framhäva hur grenar och grenverk slingrade sig fram i det ljusa lövhavet. Den här bilden har jag även skrivit ut och låtit rama in. För tillfället står den hemma i vardagsrummet. Jag ska ha med den på fotoklubbens utställning senare i oktober. Vi medlemmar få ha med max tre bilder och de måste vara tagna i år.

Furet

TheInvisibleJackal

Inlagt 2020-10-10 12:22 | Läst 918 ggr. | Permalink
Själv är jag försiktig med att dra i spakarna. Blev fantastiskt bra. En bild som med all säkerhet gillas av alla. Självklart ska den sitta på en vägg.
Sten
Svar från TheInvisibleJackal 2020-10-11 15:50
Tack så mycket Sten.
Jag är riktigt nöjd med den.

Hälsningar Jörgen
Det här var riktigt fint 👍
Svar från TheInvisibleJackal 2020-10-11 15:51
Tack så mycket Nini!

Hälsningar Jörgen
Instämmer, härlig känsla i den allen! Och lyckad svv konvertering, snyggt! Hälsningar/ Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2020-10-11 15:52
Tack så mycket Björn! Roligt att du tycker det.

Hälsningar Jörgen
Det är mycket vackert med alla grenar som hänger över den lilla vägen, men du har gjort helt rätt i behandlingen av sista bilden. Läckert att göra lövverket så ljust! Du har också fått den effekten du var ute efter, att framhäva grenarna.
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2020-10-11 15:53
Tack så mycket Bjarne!
Ja, jag är riktigt nöjd om jag får säga det själv.

Hälsningar Jörgen