Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Vad vill du fotografera?

Brunnsbacka sågkvarn

Vad vill du fotografera, undrade hustrun en dag, med undantag för leoparder då. Min fru som är en entusiastisk makrofotograf och finner det mesta där hon går och står, brukar inte ha några större problem med vart färden ställs. Det finns alltid något anser hon. 

Ja, jag kan inte annat än erkänna att jag blev lite ställd. Vad vill jag fotografera? En både väldigt lätt och samtidigt svår fråga. Jag vill fotografera det intressanta landskapet, de knotiga träden och den brusande forsen samt därtill någon älg om de ges möjlighet. Frågan är bara var. Jag har blivit lite trött på hur landskapet utanför knuten ser ut och finner det allt svårare att se något i det som fångar mitt intresse. Kanske är det hemmablindhet. Kanske är det landskapsleda. 

Till sist kom jag fram till att det skulle vara intressant att fotografera ett kvarnhjul som snurrar i vattnet med lång slutartid. Lite googlade gav att det fanns en sågkvarn med tillhörande vattenhjul i Brunnsbacka. Således packade vi ihop och for iväg.

#2

Brunnsbacka sågkvarn

#3

Brunnsbacka sågkvarn

Något större snurrande på hjulet var det inte precis av helt förklarliga skäl. Eftersom sågkvarnen är ett byggnadsminne som bara förevisas i sina fulla prakt under vissa betingelser. Något jag kanske borde ha tänkt på. Ibland är inte bara det fotografiska sinnet inlindat i ett disigt töcken. Även tankeverksamheten befinner sig i samma töcken. Omgivningarna var fina i vilket fall som helst. 

#4

Brunnsbacka sågkvarn

#5

Brunnsbacka sågkvarn

#6

Brunnsbacka sågkvarn

Och så fanns det fina jungfrusländor som satt på lite blad nere vid vattnet intill kvarnen.

#7

Brunnsbacka sågkvarn

#8

Brunnsbacka sågkvarn

Efter att ha suttit ner en stund kom vi fram till Flammafallet inte långt alltför avlägset. Där hade ingen av oss varit tidigare och vi vart lite nyfikna hur det kunde se ut, men det är helt annat äventyr.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-10-12 18:48 | Läst 1057 ggr. | Permalink
Det var en osedvanligt vacker kvarn. Har aldrig sett nått liknande. Även bron var lite speciell.
Sten
Svar från TheInvisibleJackal 2021-10-13 13:31
Tack så mycket Sten!

Hälsningar Jörgen
Hej Jørgen.
Jeg fotograferer det jeg ser på min vej.
I denne smukke serie synes jeg bedst om nummer 3, 4 og 5.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från TheInvisibleJackal 2021-10-14 12:54
Tack så mycket Erik!
Så är det ofta med mig också. Jag planerar sällan vad ska fota utan det blir vad som intresserar mig på den plats jag råkar befinna mig.

Hälsningar Jörgen