Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Bolmenbanan

Bolmenbanan

Att cykla längs gamla banvallsleder gav oss lite blodad tand i somras. Bolmenbanan sträcker sig hela vägen mellan Halmstad och Karlshamn. En lång sträcka som vi inte var helt motiverade att cykla. Därför vi valde vi att cykla en utvald sträcka som kunde visa upp lite vackra vyer längs vägen. Vi valde att cyklar ifrån Piksborg till Angelstad. Det kändes som en lagom lång sträcka med tanke på att ofta blir en del stopp lite här och var när vi är ute och cyklar så här.

#2

Bolmenbanan

En lång sträcka kom vi att cykla med utsikt över sjön Bolmen.

#3

Bolmenbanan

Väl framme i orten med samma namn stannade vi och vår lunch.

#4

Bolmenbanan

I Angelstad såg vi en skylt som pekade ut att om vi valde att cykla en bit på en väg skulle vi komma fram och få se Skea dåre.

#6

Bolmenbanan

Och här var Skea dåre. En upprest sten som sägs likna en framåtlutad gumma på språng. Enligt sägen ska en gumma ifrån Skeagård haft så bråttom hem ifrån julottan i Angelstads kyrka att hon sprang det snabbaste hon kunde. En bit från kyrkan fick hon dock slag och föll död ner.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-10-11 18:48 | Läst 433 ggr. | Permalink
Ser ut att vara en fin cykelväg. Och stenen på sista bilden har ett säreget utseende, inte så konstigt att den gett upphov till historier. Härligt sommarväder, hälsningar/ Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2021-10-12 17:13
Tack så mycket Björn!
Det var en av de trevligaste banvallarna jag cyklat längs. Intressant hur sägner och historier uppkommer. Förmodligen finns sanningen någonstans mittemellan.

Hälsningar Jörgen
Härligt fina sommarbilder. Dom nerlagda järnvägarna blir inte så sällan fina cykelvägar. Vi har en på vår baksida. Gävle - Sala järnväg.
Sten
Svar från TheInvisibleJackal 2021-10-12 17:15
Tack så mycket Sten!
Ja, de gamla järnvägarna tar en förbi platser man inte annars kommer till så ofta.

Hälsningar Jörgen