Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Nedfall

Vadare

Plötsligt fick jag i telefonen en majdag 2018 se ett meddelande om att det i Påarp, strax söder om Halmstad, hade skett ett s k nedfall av vadare. Vädret hade tvingat ner flera tusen vadare. Som mest var det drygt 6000 kärrsnäppor, större strandpipare, ljungpipare, kustpipare och en del andra som hade tvingats ner till det lilla skäret vid Påarp.  Tyvärr hade dagen ägnats åt trädgårdsskötsel och annat. Således hade jag inte haft telefonen nära till hands. Jag plockade snabbt ihop kameragrejerna och stack iväg till Påarp. Många av vadarna hade dragit vidare, men det var alltjämt gott och väl drygt 2000 vadare kvar på plats denna eftermiddag i maj 2018.

De rastade en stund. Hittade något att förtära. Flög runt några varv. Gick ner och rastade på nytt. Ett otroligt skådespel, som egentligen kanske hade gjort sig bäst på film. 

#2

Kärrsnäppa

Födosökande kärrsnäppor.

#3

Kärrsnäppa

#4

Kärrsnäppa

#5

Kärrsnäppa

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-05-25 17:19 | Läst 633 ggr. | Permalink
Wow vilken syn det måste ha varit med så många. Det är inte ofta det sker. Häftigt.
Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-26 14:23
Tack så mycket Johnny!
Det var en otroligt upplevelse. Svårt att veta hur jag skulle fota det hela. Ett annat objektiv eller film hade nog var det bästa.

Hälsningar Jörgen
Trevligt med dessa mängder av snäppor o pipare, särskilt när de flyttar sig från en plats till en annan på stranden, brukar vara väldigt vackert i ljuset. På hösten brukar vi få en del som äter upp sig på Utvälinge
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-26 14:25
Tack så mycket Peter!
Det brukar kunna vara en del vadare på vårsträcket. Hade 350 storspovar för något år sedan som rastade ute vid Påarp innan de drog vidare.

Hälsningar Jörgen
Det där fenomenet har jag aldrig varit med om men just kärrsnäppor har jag faktiskt sett en hel del av denna vår bl a på Öland men även hemmavid.
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-26 14:26
Tack så mycket Lena!
Det var första gången jag var med om det. Jag hade inte hört talas om det heller innan. En fantastisk upplevelse.

Hälsningar Jörgen
Spännande och intressant skildring. Hälsar NL
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-26 14:27
Tack så mycket Nils-Erik!
Det var en mäktig upplevelse.

Hälsningar Jörgen