Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Öland XIX - Karum

landskap

Sista dagen på Öland. Imorgon bär av hemåt igen. Utcheckning är kl. 10, vilket innebär att kvällen är räddat i och med packningen skall återbördas till diverse väskor. Nu är det dock morgon och vi befinner oss på Karums alvar. Det lär finnas orkidéer även här, men gräsets gyllengula nyans sporde oss att chanserna att få se någon nog var försvinnande små. 

Omdömena om Karum var skiftande. Från väldig begeistring till "...en j-la massa sten...". Personligen får nog jag säga att jag tilltalas av det här lite karga landskapet med dess skeppssättning och resta flisor. 

#2

landskap

#3

landskap

#4

landskap

#5

landskap

#6

landskap

Det fanns några vildapelträd. Deras form och utseende förde mina tankar till busksavannen i Kenya. Hade det inte varit för enbuskarna hade jag  inte blivit förvånat om det stått giraffer och betat av trädens lövverk.

#7

landskap

#8

Fjäril

Puktörneblåvinge.

Jag har den senaste tiden allt oftare börjat använda mig av två kamerahus när jag är ute och fotar. Ett med en normalzoom och ett med en telezoom. Detta gör att jag relativt enkelt kan skifta från att fotografera de stora scenerna till att fota de mindre. När min fru arbetade med någon liten blomma med sin makroutrustning märkte jag att det fanns lite fjärilar här och var att försöka fotografera och det är alltid trevligt.

#9

Fjäril

Puktörneblåvinge.

Samma bild som ovan fast delförstörad. Jag fascinerades av blåvinges svartvitrandiga antenner och benslut.

#10

Fjäril

Hona, puktörneblåvinge.

#11

Fjäril

Puktörneblåvinge.

#12

Fjäril

Puktörneblåvinge.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-09-15 16:00 | Läst 318 ggr. | Permalink
Mycket vacker serie igen från det fina Öland :-) Jag hade samma känsla om de vilda äppelträd. Det kändes exotiskt och man förväntade sig att ett gäng giraffer eller elefanter dyker upp. Härliga bilder på fjärilar.
Hälsningar Halina
Svar från TheInvisibleJackal 2021-09-16 10:56
Tack så mycket Halina!
Kul att du tänker samma om äppelträden.

Hälsningar Jörgen
Det är en fin resa du varit med om och som vi andra får ta del av. Dom där stensättningarna har jag missa vid mina resor, har väl varit för inriktad på fåglar kan jag tro.
Sten
Svar från TheInvisibleJackal 2021-09-16 11:00
Tack så mycket Sten!
Roligt att höra. Trots att jag gärna fotograferar fåglar har det knapp blivit något av den varan under våra Ölandsvisiter. Det kräver en annan typ av koncentration och hängivenhet. Då vi är två som ska trivas under en tur får man försöka kompromissa om vad man vill göra.

Hälsningar Jörgen
Jag gillar också det karga landskapet. Favoritbilder här blir 4 och 9.
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2021-09-16 13:53
Tack så mycket Bjarne!
Det är något visst med dessa landskap. Det kanske är det vemodiga i ens själ som dras till dem.

Hälsningar Jörgen
Det här stället känner jag igen. Vi stannade till där på väg mot norra delen av ön och gick runt lite bland stenarna och den där skeppsättningen. Den lilla blåvingen sticker ut fint på den rosa blomman mitt bland allt torrt gräs.
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2021-09-16 13:56
Tack så mycket Lena!
Karum gav faktiskt lite mersmak och om tillfälle finns någon vår ska vi försöka återvända och se hur det står till det med orkidéerna där.

Hälsningar Jörgen
Det finns en del godsaker på det gamla gravfältet och bäst gör det sig i gryningen medan daggdropparna glittrar.
HaD/Gunte..