Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Över stock och sten.

Klövaberget

När man står vid en informationstavla, intill ett för en själv tidigare okänt naturreservat, uppstår frågan vart skall man ta vägen för att komma till reservatets så att säga punchline för att begagna sig av humorteoretiska termer. Vilken är den rätta vägen in i reservatet om det nu kan finnas en rätt väg in i ett reservat. Förvisso gör det väl kanske det eftersom det är där informationstavlan är placerad. Då kartan visar en ringled man kan gå, finns det två vägar in i reservatet. En måste vara klart bättre att börja gå på, om man vill komma till reservatets punchline eller main attracion om man hellre vill kalla det för det. 

#2

Klövaberget

Vi stod framför informationstavlan vid Klövabergets naturreservat. Studerade kartan och läste texten intill och kom fram till att även om vi skulle gå så att säga "fel" håll kommer vi fram till reservatets höjdpunkt. Slingan är på "bara" 700 meter. Inte mycket, men med hälsporre är det snarare att likna vid 7 km. Alltså var det bra om vi gick och rätt håll om nu inte reservatets main attraction låg precis i mitten av slinga. Då spelar vägvalet ingen roll.

#3

Klövaberget

Självklart tog vi fel väg. Och kom att vandra över stock och sten tills vi kom fram till den höga bergväggen som är det som gör reservatet värt att besöka. Den låg närmre slutet av 700-meters slingan. På vägen till denna bergvägg fanns det flera intressanta motiv, men jag gjorde bara mentala noteringar om deras existens då jag redan tidigt kom att umgås med tankar på ett återbesök någon gång i framtiden när hälsporren läkt ut och jag är mer rörlig. Således valde jag att spara på krafterna till den här bergväggen.

#4

Klövaberget

Jag måste säga att jag hade svårt att slita mig från den här miljön. Jag flyttade runt stativet. Växlade mellan liggande och stående format. Med lite ljus silade mellan trädkronorna från rätt håll skulle det kunna öppna sig för en räcka olika kompositioner.

#5

Klövaberget

Efter ett tag letade det sig faktiskt in lite ljus också. Kanske inte det helt rätta, men jag känner att det här är ett område man får besöka vid olika tider på året och och dygnet för att hitta det ljus man vill ha. Det är jag tycker är så fascinerande med foto. Man kommer och ser platser som i gråväder ser tämligen platta och kanske till om med livlösa ut, men med rätt ljus har platsen potential till några fina bilder.

#6

Klövaberget

Även om hälsporren gjorde sig alltmer påmind fortsatte jag att arbeta mig sakta nedåt längs med stigen vid bergväggen. Lämnade många kompositioner tillsvidare och ägnade tiden åt de mer uppenbara.

#7

Klövaberget

#8

Klövaberget

#9

Klövaberget

När jag sitter och betraktar de här bilderna igen känner jag hur det rycker lite i benen av längtan att få ge sig ut dit igen och till andra platser som jag tänkt besöka under den här våren - som t ex Hovs Hallar. Nåväl, det får bli så småningom. 

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-05-24 18:06 | Läst 979 ggr. | Permalink
Spännande plats, fina bilder. Fastnar mest för de fem sista då de har lite mer spännande ljus och lyster
Svar från TheInvisibleJackal 2022-05-25 11:29
Tack så mycket Peter!
Precis min åsikt. Ljuset gör mycket.

Hälsningar Jörgen
Vilket häftigt ställe! Flera fina bilder, bäst gillar jag den sista med björken framför. Hur uppstod den här branta klippväggen? Hälsningar/ Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2022-05-25 11:34
Tack så mycket Björn! Den är ligger högt upp min lista också.
Jag har dock ingen aning hur den kan ha uppstått.

Hälsningar Jörgen
Hej Jörgen.
Du fick mycket bra resultater på alla dina ansträngningar. Jag gillar särskilt nummer 7 med det dramatiska ljuset.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Din historia påminner mig om en resa till Provence för många år sedan. Där jag var ganska rörlig. Vi ville upp till ett ställe där vi kunde titta ner på en känd sjö "Lac Allos", som jag hade läst om innan vi körde iväg. Där stod vi också framför en tavla, som beskrev området och sjön. Det var på franska och det var inte precis vårt primära språk :-) Så vi läste (forstod) att det var 300 meter upp till utsiktsplatsen, men det visade sig att det var 3000 meter !!! Att det var värt mödan var en annan sak.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från TheInvisibleJackal 2022-05-25 11:36
Tack så mycket Erik!
Ibland undrar jag om jag inte är alltför envis för mitt eget bästa.

Hälsningar Jörgen
Vilket otroligt fint ställe och bilderna mot slutet är väldigt fina. Både trästammarna och bergväggen är fina och har fascinerande färger. Det här stället ska jag notera om jag kommer söderut.
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2022-05-25 11:42
Tack så mycket Lena!
Det är väl värt ett besök så det tycker jag.

Hälsningar Jörgen
Trevliga och snygga bilder, kanske har vi inlandsisen att tacka för det motivet ??
Känns dock igen om ansträngningen att nå fram till en tänkt underbar plats. Åtskilliga gånger har man kämpat på i sitt anletes svett men blivit besviken vid slutmålet.
HaD/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2022-05-31 17:17
Tack så mycket Gunte!
Funderade också lite på inlandsisen, men är lite tveksam. Det är något nytt för mig att inte kunna röra mig som jag vill.

Hälsningar Jörgen
Vackert ställe du hittat. Fint med ljuset som sipprar in och skapar fina skuggor.
Snygga bilder!

MvH
Johnny
Svar från TheInvisibleJackal 2022-05-31 17:18
Tack så mycket Johnny!
Jag har märkt sedan tidigare att jag gärna söker mig till sådana miljöer.

Hälsningar Jörgen
En grann stenvägg, den har färger och strukturer. Nr 4 gillar jag, en berättande översikt som är vacker. Sista bilden också, som om livet lysande trotsar den till synes döda stenen.
Förstår det är svårt att gå med den åkomman, har lyckligtvis aldrig haft den. Men var nära att riva av hälsenan under ett joggingförsök under 40årskrisen. Själv går jag gärna rakt fram till en tänkt punkt i okända områden, och hamnar förvånande ofta i ett träsk.
Svar från TheInvisibleJackal 2022-05-31 17:21
Tack så mycket Stefan! Som Träskhittare har jag den perfekta boken till dig - "Träskets gåta" av Theodor Paues.

Hälsningar Jörgen
Vilken maffig klippvägg! Det där stället blir jag sugen på att besöka. Snygga bilder!
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2022-06-15 14:14
Tack så mycket Bjarne!
Första gången jag var där, men jag kände att det fanns mer motiv. Kommer att att bli mer besök framöver när jag är mer mobil än förr tillfället.

Hälsningar Jörgen