Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Trift

Trift

Passade på att ta en eftermiddagspromenad vid havet för ett tag sedan. Tog bara med kameran med telezoomen och handkikaren för en gångs skull. Det skulle finnas ett par svarthakade buskskvättor i närheten. Efteråt förstod jag att valde att promenera åt andra hållet i förhållande till vad de sades hålla till. Får försöka lite längre fram att hitta dem och kanske få någon bild. Den senaste tiden har det kryllat av kryssare på plats då viken gästats av en sibirisk knölsvärta.

Istället för buskskvätta eller för någon annan fågel för den delen blev det att jag kom att intressera mig för triften som börjat slå ut lite här och var. Jag gillar triften. Den behöver bara en liten gnutta jord någonstans, kvittar nästan var, så växer den och trivs.

#2

Trift

#3

Trift

#4

Trift

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-05-22 17:01 | Läst 726 ggr. | Permalink
Hej Jörgen.
Jag gillar det - en fotograf som går efter något specifikt och när han inte får det i lådan - då har han bara ett öga för något annat - tummen upp för den inställningen.
Jag är inte den stora blomsterexperten, men det här är några vackra foton - särskilt nummer 3 och 4.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-22 20:40
Tack så mycket Erik! Det är mina egna favoriter också.
Jag har lärt mig att håller man bara sinnet och ögonen öppna finns det saker och företeelser att fotografera. Att stirra sig blind på bara en sak leder oftast till frustration om det inte klaffar.

Hälsningar Jörgen
Strandtrift är så vackert både mellan sten å klippor som breda mattor på strandängar. Den sista var i min smak med en utslagen.
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-22 20:36
Tack så mycket Nini!
Triften har för mig blivit ett slags vårtecken eller kanske sommartecken.

Hälsningar Jörgen
Jag gillar också triften, har varit vid kusten nu några gånger den senaste veckan och det är så vackert med triften i det annars kala landskapet. Fina bilder, särskilt den sista
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-22 20:41
Tack så mycket Peter!
Håller med dig .Triften får kustlandskapet att lysa upp.

Hälsningar Jörgen
Triften är jättefin. Bra bilder och jag fastnar mycket för den sista i sin enkelhet med ett ordentligt utslaget blomknippe och utsuddad bakgrund.
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2021-05-24 14:41
Tack så mycket Bjarne!
Det är nog min personliga favorit också.

Hälsningar Jörgen