** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Att spegla det jag gillar.

Lite "beigea".. men ändå inte tråkiga..

Det finns två fågelarter som har lite likartad färgnyans (kanske finns fler.. hmm..), som båda är väldigt vackra och lite extra trevliga att få se, och gärna höra. Det är Stenknäck och Nötskrika, dom har ju sin huvudsakliga färgnyans i beige. Dessa båda hade jag nöjet att få återse i Tantolunden igen, idag onsdag! Stenknäck är nog ett halvår sedan, och Nötskrika ett par veckor sen. Men båda verkar ändå finnas här tämligen regelbundet, och det får man ju tacka för!

Här är några bilder på de två beigea men inte tråkiga fåglarna..

Stenknäck:

Nötskrika:

Tack för mig!

Inlagt 2014-11-12 23:35 | Läst 1225 ggr. | Permalink
Fina bilder, gillar speciellt när man oxå ser husen.
Svar från ehrsa 2014-11-13 21:39
Hej! Jag tyckte likadant, det blev en extra dimension att se att det är i en bebyggd miljö som dom håller till! Tack för din kommentar!
Mvh!
Där fick du din stenknäck ser jag och nötskrikan fick du några riktigt bra skott på också. Nötskrikan är vacker med sina blå fjädrar.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2014-11-13 21:45
Hej! Japp, där satt den igen :-) Kul, samma dag som jag kommenterade din Stenknäck så fick jag också själv en, det är så det ska vara..
Mvh!
Fint var ordet!
Stenknäcken har haft den goda viljan att den hittat hit till mitt fågelbord, trevligt att få se den så här inpå husknuten.
Nötskrikan är ofta här och försöker få sig ett skrovmål bland småfåglarna men det beror väl på att jag bor nära skogen.
Svar från ehrsa 2014-11-13 21:46
Vad trevligt! Låter som en bra plats att ha fågelbord på! Ser fram mot eventuellt kommande fågelbilder.. Tack för din kommentar!
Mvh!
Margareta Cortés 2014-11-13 22:32
Få se om jag tar mig i kragen och börjar fota där igen. Gjorde det för en del år sedan då jag hade mer tålamod, men det blev ganska kallt om fötterna. Får väl bygga ett litet gömsle.
Fina bilder på vackra fåglar. Det var länge sen jag såg en Stenknäck. Mer fotogenisk fågel får man leta efter :)
Även Nötskrikan är fantastiskt vacker.
Mvh
/Per