Att spegla det jag gillar.

Ikväll hände det..

Såg att det är en fin halvmåne ikväll, så jag gick ut på balkongen för att prova att ta ett par bilder på den. Det är ju kallt ute så atmosfären borde kunna vara hyfsat klar i alla fall. Tog ett par bilder och det som man rätt så ofta ser är ju flygplan högt upp som med sina positionsljus rör sig över himlavalvet. Det jag såg nu var att det där blinkande planet kanske korsar månen.. Då kanske man ser planet mot den ljusa månhalvan dessutom, det vore spännande! Så jag gjorde mig beredd.. och mycket riktigt så syntes själva planet mycket bra mot månens solbelysta halva! Det är ju lite av ett drömmotiv tycker jag! Hur ofta slumpar det sig att man råkar gå ut på balkongen för att fota månen, och samtidigt kommer ett plan..?

Här är bilderna, mötet inträffade 21:20 ikväll:

Tack för mig!

Inlagt 2014-12-27 22:06 | Läst 3138 ggr. | Permalink
Kul, vad häftigt:)!
Svar från ehrsa 2014-12-28 09:58
Hej! Ingemar. Ja, det där kändes lite extra att kunna få fota! Får "jobba" på att försöka få ett plan framför en fullmåne framöver, det vore kul..
Hälsn!
Jösses, det var var häftigt och så kul att du fick det på bild !!!
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2014-12-28 10:01
Hej! Lena. Ja, det var roligt att det lyckades! Men det blev stressigt, kameran tappade fokus 5 sekunder innan passagen, men jag fick tillbaks det ett par sekunder innan.. Pust!
Hälsn!
Jäklar Jan vad häftigt du fixade in flygplanet där, viken skön catch grattis !
mvh/Dieter
Svar från ehrsa 2014-12-28 10:03
Hejsan! Dieter. Där hade jag allt lite tur att jag uppfattade att en passage var på gång! Jag kanske anade det 20 sekunder innan..
Hälsn!
Inte illa! Grattis! Och med litet fantasi ser man planets skugga på månen ;-)
Svar från ehrsa 2014-12-28 10:22
Hej! Ja, det var roligt att det lyckades! Man ser i alla fall att planets "jet-spår" förändrar månens ljus, som ett par streck efter planet.. Bilderna är tagna "handhållet" med 400 mm. Tack! Christer.
Hälsn!
Snyggt, en riktig femetta.
Må gott
/Hans-Åke
Svar från ehrsa 2014-12-28 18:15
Hej! Tack! Ja, ibland har man lite extra tur..
Hälsn!
Coolt! Blev riktigt häftig bildserie!
Svar från ehrsa 2014-12-28 21:18
Hej! Mikael. Tack, det var riktigt roligt att det blev så pass bra! Nu ska jag tänka på detta motiv framöver när det är fullmåne, det vore kul att få ett plan rakt över en fullmåne.. :-)
Hälsn!
Vilka häftiga bilder! Nu kommer man väl sitta också kolla månen för att försöka få till något liknande.
Svar från ehrsa 2014-12-30 10:07
Hej! Ja, det var roligt att det gick att fånga detta på bild, det var mycket tur i det hela! Kan rekommenderas, att prova. Själv ska jag kolla mer framöver när det är mer fullmåne, det vore kul att få ett plan rakt över en fullmåne! Tack Christina!
Mvh!