** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Att spegla det jag gillar.

Så kom dom också..

Bofinkarna! Måste allt gå så fort nu? Man hinner ju knappt med att njuta av alla framsteg som våren gör.. Att Bofinkarna nu också har anlänt är ett stort steg för mig vad gäller vårens framskridande! Den hörs en lång tid framöver nu, och brukar dominera med sin rätt så starka sång. Igår hörde jag lätet från en Bofink i Tantolunden, nära Zinken. Det var där jag också hörde första Bofinken även förra våren.. När jag väl såg den så hörde jag dessutom minst två andra sjunga inom närområdet! Och som alltid så är det hanarna som kommer några veckor innan honorna dyker upp. Allt för att hinna hitta ett eget revir.. Även en del andra fina arter kunde ses i lunden och nere vid Årstaviken. Och blomningen stegras mer och mer för varje dag..

Här är en hel del bilder från gårdagens promenad i närområdet..

Årets första Bofink..

Årets andra..

Ett par..

Och Stenknäckarna fanns där dom brukar vara..

Och Hackspetten spettar på..

Och Nötväckan börjar titta efter bostad..

Ringduvorna kom redan för ett par veckor sedan, och hinner softa lite i solen..

Även Nötskrikorna finns ju där, vilket dom gör året runt..

Vid kolonilotterna blommar det mer och mer för varje dag nu..

Natten var så kall att nyis hann bildas nere på Årstaviken..

Och utefter strandpromenaden satt en Häger och kurade, gömd i sin egen inbyggda krage..

Nere vid stranden blommar Alarna för fullt nu..

 

Fint ljus bortåt Eriksdal..

Tack för mig!

Inlagt 2015-03-13 11:33 | Läst 1165 ggr. | Permalink
Våren kommer med storm, härligt naturen vaknar till liv igen.
Svar från ehrsa 2015-03-13 21:52
Hej! Ja, det går verkligen fort nu.. svårt att hinna med! Tack! Hans-Åke.
Hälsn!
Bofinken är en trevlig liten fågel, och alltid lika välkommen. Bilden på trädstammarna och de långa skuggorna får bli dagens favorit.
Svar från ehrsa 2015-03-13 21:56
Hej! Bofinken är lite speciell, den finns ju överallt, och hörs nog mest av alla sjungande vårfåglar, även när andra fåglar slutar sjunga i juni/juli så nog tusan hör man en och annan Bofink sjunga.. vilket är trevligt! Tack! Ingemar.
Hälsn!
Nu går det minsann undan och vi som åker bort ett par veckor kommer att missa halva våren. Fina bofinkar fick du och flera andra fåglar också. Sista bilden blev också en riktig höjdare.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-03-14 21:20
Hej! ja, det känns som det går väldigt fort nu! Alla de tidiga vårfåglarna tycks vara här nu, men det lär nog dröja en hel del till sångare och andra lite sena vårfåglar kommer, så det kanske inte hinner hända så jättemycket under de veckor ni är borta? Troligen kommer Sädesärlor om 14 dagar ungefär, det brukar dom alltid göra, nästan oberoende av väder t.o.m.. Tack! Lena
Hälsn!
Så vackra vårbilder du fångat! =)
Svar från ehrsa 2015-03-14 21:23
Tack så jättemycket! Heléne. Blev själv förvånad att det hänt så mycket med "våren" redan, men det har också varit ett väldigt fint väder i minst en vecka här nu.. då går det fort!
Hälsn!