Att spegla det jag gillar.

Revenge..

Gårdagens Midsommarafton var ju inget vidare.. Känns som det är Midsommardagen man ska satsa på.. Idag kom sommaren tillbaks på riktigt! Tog en längre promenad och njöt av det fina vädret, promenaden gick via Hornsgatan, Slussen, Djurgårdsfärjan, Allmänna Gränd, Wasahamnen, Karlaplan, Östermalmstorg, Kungsan, Gamla Stan, Slussen igen, och Hornsgatan hem.. Kändes bra, tog en hel del raststopp på min väg..

Dagens prommis..

Redan i höjd med Hornsgatspuckeln började molnen spricka upp rejält..

Evert & Astri Taubes grav mittemot 'puckeln', vid Maria kyrkan..

'Mint condition' brukar det väl kallas..

Det får bli Djurgårdsfärjan.. inget regn i luften!

Abba museet..

Wasahamnen, nu är det riktigt sommarväder igen..

Spritmuseet har öppnat en ny 'ölbrygga' med diverse småbryggeriers samlade öl, trevligt!

Här finns alla de 15 småbryggeriernas öl på rad.. ovanför varje tappkran! Och lite ytterligare info därovan..

Det blev en liten och mörk öl..

Vacker båt därutanför..

Även här en fin båt..

Fast andra har lite större fritidsbåtar..

En del tar det bara lugnt..

Vackra gamla Östermalmshallen ska stängas och renoveras under en längre tid snart..

Och ersätts under tiden med denna byggnad, som täcker hela Östermalmstorg..

Kungsan..

Stallkanalen..

Gamla Stan..

Järntorget.. alla är glada.. kan det vara solen..?

Alla var glada idag..

Tack för mig!

Inlagt 2015-06-21 00:11 | Läst 1479 ggr. | Permalink
Mint är mint, och det bästa man kan få. Så attans fina byggnader ni har i Stocholm, jag måste återvända. Jag tog också en mörk i kväll, en av flera Julöl som ligger kvar i garaget sedan hösten bryggning. Underbart sköna bilder du bjuder på Jan, tänk om jag kunde ta mig ner på min stad och finna dessa...
Svar från ehrsa 2015-06-21 12:15
Hej! Ingemar. Denna P1800 var nog det finaste exemplar jag har sett, så här på lite håll. Kanske den var en sån bil som faktiskt är i bättre skick än när den var ny.. Håller med dig om fina byggnader, dom finns i mängd, och jag märker att jag ofta glömmer bort hur mycket fint det finns, man tar liksom inte alltid in det hela, man blir nog lite hemmablind! Min öl blev en 'nummer 12' sett på bilden. Oppgårds bryggeri, American Dark Ale. Den var god, med mycket 'beska' skulle jag vilja kalla det, utan att vara proffs på något sätt.. Den här nya 'ölbryggan' var trevlig med alla sina sorter, den måste testas ytterligare! Det låter mysigt med dina egna bryggda öl, antar att man njuter lite extra av att ha gjort ölen själv!
Midsommardagen igår var verkligen raka motsatsen mot midsommaraftonens ruskiga gråväder, det kändes som vädret blev bättre än utlovat dessutom, och alla såg verkligen ut att njuta av det hela! Lagom sommarvarmt också, antagligen nära +20°. Stockholm tror jag verkligen är värt att återvända till, med 'öppna sinnen'! Trots att jag bott innanför tullarna i över 30 år så tröttnar jag aldrig att ta mig runt här, via promenad eller cykel. Jag känner mig som en turist varje gång.. Tack! Ingemar
Hälsn!
Du tog en ganska skaplig promenad, med fina bilder ser jag!
Dag för en tripp med någon av passbåtarna snart.
Midsommarafton-tröja på, igår kortbrallor och sol, var ute hela dagen och bara mådde!

Kenneth
Svar från ehrsa 2015-06-21 12:25
Hej! Det blev en hyfsad promenad, men ändå bara lite drygt en mil när man tittar på en karta. Stockholm är ändå inte större än så.. Fast det tar ändå en hel eftermiddag, det blir många stopp.. En lunch där, fika där, en liten öl där.. ja du vet! Men fantastiskt trevligt när vädret blev så fint som igår! Kändes som vi blev kompenserade för den trista midsommaraftonen.. Låter som du hade det skönt också! Tack! Kenneth.
Hälsn!
Härliga bilder och nog var vädret bättre igår än på midsommarafton. Vi var i Göteborg och åkte en runda med deras Paddan-båtar och solen sken så härligt!
Svar från ehrsa 2015-06-21 12:30
Hej! Det där låter minst lika fint! Känns som man lever upp lite extra när vädret är bra dessutom! Det är sånt man behöver då och då för att 'härda ut' de lite trista dagarna! Det är mysigt att 'turista' varhelst, gärna lite spontant om det nu är möjligt! Tack! Heléne.
Hälsn!
Besöker ju Stockholm allt för sällan så det var kul med lite guidning !
Tack för det !
Kollade om "vårt" Jädraöl ( Jädraås bryggeri ) fanns med och det gjorde det :-)
ing-marie
Svar från ehrsa 2015-06-21 12:38
Hej! Aha, 'Jädraöl' den måste jag också prova framöver! Jag tog en 'nummer 12' igår, sett på bilden, en mörk öl som var god och ganska besk. Den här ölbryggan är ny, och ett trevligt initiativ med alla dess sorter! Det får bli till att prova fler sorter under sommaren.. Stockholm är alltid värt ett besök, gärna lite spontant och kanske när vädret är hyfsat dessutom! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
imse 59 2015-06-21 13:30
Den är inte värd priset enligt sambon som är bättre på det där med öl än mig.
Som parantes så är det just ovanför denna by ( Jädraås ) som det sydligaste stället med lavskrikorna finns :-) )
Svar från ehrsa 2015-06-21 21:17
Aaah! Då ska jag tänka på Lavskrikor (som jag aldrig sett..) när jag tar min 'Jädraöl'.. :-) Tack!
Hälsn!
Fint fångat och spännande ljus i många av bilderna!
Ha en fortsatt fin helg!
Svar från ehrsa 2015-06-21 12:43
Hej! Ja, igår blev det en riktigt fin sommardag med ett härligt 'sommarljus'! Nu står ju solen som högst dessutom, att betänka.. Känns som vi blev kompenserade för den gråa midsommaraftonen.. Tack! Ewa.
Hälsn!
Härliga sommarbilder från storstan! Ser verkligen skönt och avslappnat ut! Får se om det blir en tur till semestern!
Ha det bra!
Svar från ehrsa 2015-06-21 12:48
Hej! Det var verkligen lika fint som bilderna kanske förmedlar! Kände mig som värsta turisten igår i det fina vädret.. Vilket jag gillar.. :-) Stockholm är som finast under sommaren, och det mesta vad gäller fik och annat är dessutom öppet, och inte lika stor trängsel heller när Stockholmarna själva har semester och reser bort.. Desto mer turister då, men det är ju bara trevligt! Så välkommen! Tack! Mikael!
Hälsn!