Att spegla det jag gillar.

Vissa gillar verkligen att flyga..

Men nu har dom flygit bort.. Har inte sett 'mina' Tornseglare sedan 14 dagar nu, och det vet man ju att det är i mitten på augusti dom försvinner.. Och kvällarna blir åter tysta tyvärr.. Deras hiskeliga flygövningar förbi utanför lägenheten här, och skriandet är ett mycket trevligt skådespel! En utmaning att fotografera dessutom.. Tyvärr kommer dom alltid till boplatserna under takplåtarna här rätt så sent på kvällarna, när det börjar mörkna, vilket gör fotandet ännu svårare! Dom har ofta ett beteende sent på kvällen där traktens Tornseglare plötsligt samlar ihop sig till en tät flock och skriandes far förbi här mellan fastigheterna! Ett mäktigt beteende som inte gick att fånga något bra på bild i år heller.. Känns som dessa fåglar verkligen gillar att flyga, när dom gör så här.. Och nu är dom borta tills dom återkommer igen i Maj nästa år.. Och hela tiden fram till dess, flygandes.. Välkommen tillbaks, det blev så tomt!

En hel del bilder på mina 'seglarvänner'..

Visst tittar den på mig..

Den här ser ut att ha en välfylld kräva..

Jag tror att det är vatten dom har med sig till boet.. det kan bli varmt under takplåtarna.. Att dom 'skopar' vatten kunde jag visa i denna blogg från förra året: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/hur-slacker-tornseglare-sin-torst.htm#comments

Aha, SAS är ute och flyger..

Kan den ha en vit fjäril i munnen..?

Roteflygning..

Så här brukar dom bo, under takplåtarna.. här på hörnet på grannfastigheten.

Provade med blixt en gång..

Allt fotat från min balkong under sommaren 2015. Tack för mig!

Inlagt 2015-08-26 22:09 | Läst 3134 ggr. | Permalink
Suveräna bilder på tornseglarna Jan. Gillar att du har så många bilder just här, deras fantastiska former ändrar sig hela tiden. Och sista bilden en perfekt, lite vemodig avslutning!/ Björn T
Svar från ehrsa 2015-08-26 23:14
Hej! De är fantastiska dessa fåglar, vet inga andra fåglar som utstrålar så mycket 'flygglädje' när dom far fram här, speciellt på kvällarna, det är ett mäktigt skådespel, antagligen helt fulländade vad gäller flygförmåga! Och det är faktiskt vemodigt när dom försvinner, det är som ett första riktigt tecken på att hösten egentligen är här nu.. Och dom kommer inte heller förrän det är sommar, dom nöjer sig inte med att komma bara för att det är vår här.. En riktig 'sommarfågel'! Tack! Björn.
Hälsn!
Du har verkligen ett gäng 'seglarvänner' att bevaka:) Kul, men svårt att följa dem misstänker jag.
Svar från ehrsa 2015-08-26 23:19
Hej! Ingemar. Dom är fantastiska dessa Tornseglare, en riktig sommarfågel dessutom.. Har dom kommit då vet man att det är sommar, dom kommer inte annars.. Och nu när dom stuckit då vet man att hösten egentligen är här, även om vädret varit extra fint nu ett tag! Och det är en stor utmaning att få bra bilder på dom, dom är så oförutsägbara under sina flygningar, plötsligt byter dom riktning blixtsnabbt, hela tiden håller dom på så.. Nu får man se fram mot nästa års möjligheter.. :-) Tack!
Hälsn!
Fina bilder!
I Fruängen hemma hos Thomas brukar jag också sitta och se på ett gäng av dessa fantastiska flygare. Men att få dem på bild har jag inte ens försökt...

Må så gott!
Svar från ehrsa 2015-08-27 21:20
Hej! Ja, det är fina fåglar Tornseglarna! Har också sett dom fara runt i Fruängen, dom trivs där människor bor, våra bostäder bjuder ofta på en hel del häckningsmöjligheter! Men som sagts så är dom väldigt svårfotograferade! Tack! Lena
Hälsn!
Snyggt fångat för de är minsann inte lätta. Jag har försökt några gånger. Den tittar rakt på dej, helt klart. Vi hörde dem inte i helgen trots att vi satt ute en hel del på kvällarna. Vi går mot höst, bara att acceptera.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-08-27 21:28
Hej! Lena. Näe, dom är verkligen svåra att få riktigt bra bilder på.. Dom byter hela tiden färdriktning och hastighet när man försöker få in dom i sökaren.. Och det är som du säger, känns som dom nu 'samstämmigt' gett sig iväg från våra trakter.. men dom finns säkert kvar i Sydsverige skulle jag tro. Min definition på sommar är när just Tornseglarna kommit.. och följaktligen så är sommaren slut när dom nu gett sig iväg.. ofta tycks det som det stämmer rätt bra med vädersituationen också! Tack!
Hälsn!
Näst sista bilden gillar jag allra bäst här.
Kul med flygbilder eftersom jag just fått klart en flygbokning.
Svar från ehrsa 2015-08-27 21:30
He he! Tack Margareta! Trodde faktiskt att du satt i planet i bakgrunden på några av bilderna.. men jag skrev det aldrig.. :-)
Hälsn!
Margareta Cortés 2015-08-27 22:01
Inte än, men på fredag näta vecka så. Fast inte till den resa jag bokat i dag. ;)
Svar från ehrsa 2015-08-27 22:04
Låter bra! Ser fram mot en del bilder.. :-)
Hälsn!
Den sista bilden är riktigt läcker! Visst är det så att man saknar dem när de väl har försvunnit, det blir både tyst och tomt i lufthavet över staden.
Svar från ehrsa 2015-09-02 14:01
Hej! Ja, tystnaden blir väldigt påtaglig.. Det är något väldigt trevligt med deras skrianden här under hela sommaren, speciellt kvällstid! Det finns ett visst vemod över tystnaden nu.. Tack! Daniel.
Hälsn!