Att spegla det jag gillar.

Speglingar..

Vilken helg som helst nu, så försvinner dessa vackra båtar från böljorna.. kanske det här var sista fina helgen där vädret var så här fint! Platsen är Pålsundet mellan Långholmen och Södermalm, allt fotat i sen eftermiddagssol, med speglingar som kanske inte syns förrän nästa säsong..

Fotat med mitt nya Nikkor 200-500 mm. som överraskar mig positivt mer och mer..

Tack för mig!

Inlagt 2015-09-20 22:30 | Läst 2945 ggr. | Permalink
Finfina speglingar Jan. Du behöver inte vara orolig, det kommer fler fina dagar, dock kanske något kallare:)
Svar från ehrsa 2015-09-21 04:53
Hej! Ingemar. Ja, man får hoppas att hösten kan fortsätta med många soliga dagar, det betyder mycket nu när dagarna blir kortare! Att det blir lite kallare gör inget, tycker det är ganska skönt.. Men de vackra träbåtarna lär nog tas upp vilken helg som helst nu, så den fina söndagen igår blev nog den sista där flera av dom tog sig en liten tur! Tack!
Hälsn!
Sköna färger i vattnet, är det det som kallas att måla med vattenfärg?
Svar från ehrsa 2015-09-21 04:55
He he, bra där! Japp, detta är riktig vattenfärg.. :-) Tack! Margareta.
Hälsn!
Jättefina färger och vackra speglingar! Du har kommit nära och har många detaljer, kan det vara nya telet?/Björn T
Svar från ehrsa 2015-09-21 05:00
Visst är det så Björn, fortsatte även under söndagen att 'lära mig' nya telet, i det fantastiska vädret! Och jag är väldigt imponerad av det! Känns som det verkligen ger mitt D800E med många pixlar, rättvisa! Mer än något annat objektiv som jag har. Ska bli intressant att läsa nån test på det här objektivet framöver! Tack!
Hälsn!
I går var det en kanon dag, fotade dock inte borde kanske gjort det?
Nu är det mycket båtar som släpas upp på landbacken mest dom plastiga, även en och annan riktig båt kommer upp på land också har jag sätt.

Trevlig dag!
Kenneth
Svar från ehrsa 2015-09-22 11:27
Hej! Kenneth. Tack! Hoppas du mår bättre nu när det blivit tisdag, redan.. Ja, det finns ett visst vemod i att båtar tas upp nu kan jag tycka, man vet ju inte hur 'busig' hösten och vintern blir? Känns lite avvaktande nu denna årstid, men den är också mycket vacker!
Hälsn!
Vackra speglingar och även om det var sista gången för denna säsong, blir det säkert fler fina höstdagar. Dimman I morse var fantastiskt men jag hade inte ens en kamera med mej.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-09-22 11:32
Hej! Ja, nu får man nog inse att det är förändringens tid i naturen, men också vad gäller mänskliga aktiviteter som t.ex. båtar.. allt stannar av nu efter kommande båtupptagningar, men det är också vackert! Det mesta byter till 'höstkollektionen' på något sätt.. Det tråkigaste är dock att dagarna blir kortare, det gillar jag inte riktigt! Men idag tisdag var det väldigt fint på morgonen, med en hel del fina dimmoln i terrängen och vindstilla.. Inte heller jag hade någon möjlighet att fota, på väg till jobbet via T-bana.. Tack! Lena.
Hälsn!
Wow, så fina speglingar! Träbåtarna är verkligen vackra - riktiga konstverk.
Katarina
Svar från ehrsa 2015-09-22 11:35
Hej! Ja, jag tycker likadant! Det blir som rena konstverken i den fina eftermiddagssolen! Och vilken helg som helst nu så hamnar dessa vackra båtar på land, och speglingarna är borta.. Tack! Katarina.
Hälsn!