Att spegla det jag gillar.

Fint ljus och lite annat..

Det är vad det bjöds på i 'lunden' i helgen! Nu har hösten visat sig med lite regn och mulet igår, och det är väl så som hösten oftast ser ut.. men fram till nu känns det som det varit en exceptionellt fin höst vädermässigt! I helgen som var så kunde jag njuta av dessa motiv, så som kanske mina bilder här förmedlar, och det är i Tantolunden här på Södermalm som dessa bilder togs.

                                                                 ________________

Bebyggelse söder om Årstaviken

                                                               ________________

Fåglar i Tantolunden denna fina dag..

                                                                    ________________

Och är det soligt så blir man ju badsugen..

Alla bilder tagna med mitt nya Nikkor 200 - 500 mm zoom. Tack för mig!

Inlagt 2015-10-21 10:40 | Läst 886 ggr. | Permalink
Härliga höstfärger både på löv och fåglar! Och den nya zoomen ger verkligen möjlighet att komma nära, fint!/ Björn T
Svar från ehrsa 2015-10-21 18:23
Hej! Ja, nu är nog kulmen passerad här vad gäller höstfärger! Färgerna har varit ganska dämpade i år tycker jag, antagligen beroende på en torr höst just här? Men zoomen fungerar i alla fall finfint, blir förvånad hur bra det blir när jag ser bilderna i datorn! Tack! Björn.
Hälsn!
Härliga bilder Ehrsson!
Du verkar vara riktigt nöjd med ditt nya objektiv, rena klippet med tanke på priset!

Ha en trevlig dag!
Kenneth
Svar från ehrsa 2015-10-21 18:26
Hej! Kenneth. Tack, ja objektivet överträffar fortfarande mina förväntningar när jag tittar på bilderna i datorn! Känns riktigt bra! Ha det så bra det går, hoppas att du kanske mår bättre nu än tidigare..
Hälsn!
Varit borta en vecka och såg att asparna utanför vår tom intagit sin knallgula höstfärg under tiden.
Även i Tanto verkar hösten ha smygits sig fram.
Fina färger och steglitsen var fin i sin färgskrud. Trodde den flyttat redan, fast jag hörde i går när jag fyllde på i fågelmataren att även rödhaken är kvar här.
Svar från ehrsa 2015-10-21 18:30
Hej! ja, nu går det nog fort med hösten! Jag ser här att väldigt mycket löv har fallit nu på bara några dagar.. några klara frostnätter så faller löven.. Är inte säker på hur mycket Steglits som egentligen flyttar, tror att dom till rätt så stor del stannar i landet, om inte vintern blir för svår.. Det kanske är som med Kungsfågel där hälften flyttar och hälften stannar..? Tack! Margareta.
Hälsn!
Härlig bildpromenad du visar här så fulländat du haft det denna dag...
Älskade små fåglar du visar.
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2015-10-22 21:18
Hej! Det stämmer bra, den här dagen var verkligen extra fin! En sån där dag som man kan 'leva' länge på.. Tack! Gun-Inger.
Hälsn!
FIna bilder från Lunden. Gillar blandningen. Du ha fångat solljuset bra mellan träden men även i de enstaka löven. Stark sol blir ju ofta annars mest svåra skuggor. En vacker steglits och sedan en perfekt avslutning med de små badgästerna.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-10-22 21:23
Hej! Lena. Stark sol kan verkligen vara svårt att få till bra bilder i. Här var det fortfarande förmiddag så solen var ganska 'lagom' egentligen, den gav ett fint motljus i terräng och växtlighet! Extra trevligt att Steglitserna ser ut att vara rätt så stabila här dessutom.. Det bådar gott för resten av hösten! :-) Tack!
Hälsn!
Hej!

Kul att träffa dig. Jag lyckades faktiskt själv hitta ett gäng steglitsar på tistlar igår. Tack för inspirationen :) (bilder: https://www.instagram.com/p/Bajo_31jq8v/?taken-by=agreez). Får kika på en sån där zoom (70-200 är lite kort).

hälsningar
/Anders
https://www.facebook.com/andersgreenphotography/
Svar från ehrsa 2017-10-23 14:01
Hej! Anders. Hittade dig också här på 'Fotosidan' men såg som du sa att du inte var så jätteaktiv här.. :-) Själv är jag bara aktiv här.. och jag har fullt med mina bilder som jag lägger ut här, och då oftast i mina bloggar. Det tar mycket tid också att titta på andras bloggar och bilder, men det ger fin inspiration också! Vet inte om du kikat på Ing-Marie Sjödins fina naturbilder som jag nämnde för dig, hon är speciellt bra på att alltid få så fin miljö med i sina bilder som senast här: https://www.fotosidan.se/blogs/imse59/jag-kor-val-pa-med-bloggandet.htm
Roligt att du hittade Steglitserna! Dom finns nästan alltid här i lunden någonstans och brukar avslöja sig med sina läten, så nu får man fortsätta att spana på Tistlarna en tid framöver.. Ja, jag kan rekommendera Nikons 200 - 500 mm, den ger mycket för pengarna! Även om det blir tungt.. Tack! Anders.
Hälsn!