Att spegla det jag gillar.

Min närmsta skärgård.. Nåja..

Kanske inte så mycket skärgård, men den består av flera öar som numera är tämligen sammanväxta. Den finns där 1000 m bort, och jag brukar bara göra ett besök där vintertid när isen ligger. Det är två år senast jag var där, även om det de senaste två somrarna gått att åka dit gratis med en eldriven båt från bryggan nedanför Tantolunden, en båt som gått en gång i timmen. För mig har det dock inte lockat än att besöka Årsta Holmar sommartid, har gillat dess oåtkomlighet med besök endast vintertid, om isen ligger stabil.. Tror naturen där mår bra av att inte störas för mycket av människor sommartid! Fram till senaste valet så var det en galen politiker i stadshuset som ville ha en fast bro dit.. jag är glad att han inte finns kvar där..

Hit ska jag nu, Årsta Holmar

Årstaviken nedanför Södersjukhuset.

För tio år sen hade man en liten flock får här, gick så där.. tre får hittades senare slaktade av någon..

Även Duvhöken trivs här..

Hade turen att få se en Gärdsmyg jaga runt i vegetationen, men ack så svår att fota..

Årsta Holmar gård.

Tack för mig!

Inlagt 2016-01-22 10:28 | Läst 2533 ggr. | Permalink
Den första bilden är mäktig!
Svar från ehrsa 2016-01-22 21:32
Hej! Tack! Jan-Olof. Det ser mäktigt ut med dessa Betongkonstruktioner, lite som en pelarsal.. Årsta Holmar ska man passa på att besöka när tillfälle ges, som nu!
Hälsn!
Storstad och natur om vartannat. Min favorit blir en av bilderna mitt i. Den med det guldfärgade gräset i fint ljus. Ha en bra helg Jan!
Svar från ehrsa 2016-01-22 21:34
Hej Ingemar. Ja, det finns mycket omväxling här vad gäller en del natur varvat med innerstadsmiljöer! Det är väldigt trevligt! Tack!
Hälsn!
Måste vara en häftig känsla att åka runt Stockholm på skridsko! Och många fina bilder Jan!/ Björn T
Svar från ehrsa 2016-01-23 12:48
Hej! Ja, skridskor är lite extra roligt att ta sig runt stadens stränder och kajer med! Just nu går det rätt bra på många ställen runt stan, och isen på Riddarfjärden är bitvis väldigt fin! Årstaviken har dock lite för mycket med sträv snö för att kunna njutas ordentligt.. men nu skall det bli blidväder så det borde kunna bli 'omspolat' tack vare det! Själv så promenerade jag på isen. Kommer en blogg med de fina isarna och bra vädret från igår på Riddarfjärden.
Hälsn!
Kul att se för mig som är så långt ifrån att känna till Stockholm.
Trevlig tur verkar du haft.
ing-marie
Svar från ehrsa 2016-01-23 12:54
Hej! Jomen, det är fint! Och det ligger så nära dessutom, och nu när isen ligger stabil så får man passa på! Nu kan man nog gå över till Holmarna i veckor framöver, det brukar bli så när isen väl lagt sig ordentligt! Brukar vara fint att sätta sig med en fika i eftermiddagssolen på utsidan av berget där! Man brukar vara tämligen ensam dessutom! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Det är jag som vill säga tack för en spännande vandring med dig.
Södersjukhuset känner jag igen men är ändå vilsen hur du gått.
Spännande bilder med alla broars olika vinklar
Det gillar jag mycket.
Blir det fler isvandringar eller...
Mysigt i Stockholm...
Gun-Inger. Ha go kväll
Svar från ehrsa 2016-01-23 22:20
Hej! Gun-Inger. Egentligen har jag inte gått så konstigt, bara från Tantolunden nära tågbroarna söderut från stan, och sedan över isen till Årsta Holmar där jag gick ett medsols varv, och tillbaks. Det lär nog bli lite mer isvandringar framöver, vintern kanske bara har börjat..? Kommer snart en blogg om Riddarfjärden som låg väldigt fin i solljuset igår fredag! Tack!
Hälsn!
Gun-Inger Arvidsson 2016-01-23 22:49
Det ser jag fram mot verkligen.
gia