Att spegla det jag gillar.

En promenad runt Djurgården..

Sista februari så bjöds det på en fin och solig dag, med något mellanting av vinter och begynnande vår, efter det har det mestadels varit grått här i Stockholm. Mitt mål för dagen var att titta lite på fågellivet kring Isbladskärret och Isbladsviken på östra delen av Djurgården. Utdelningen blev fin där Isbladskärret såg bottenfrusen ut, och trots det så trängdes en hel del Hägrar på isen, och ett par stycken var redan uppe i sina häckningsträd och tittade på sina bon, detta fast att det fortfarande var februari..

Lite bilder från mestadels de östra delarna av Djurgården i Stockholm. Här är Hägrarna vid Isbladskärret, som kommit hit trots att kärret fortfarande är helt igenfruset..

I Isbladsviken fanns dessa Storskrakar.

Här fanns även en Snatterandshona, den första Snatterand jag sett under den här vintern.

Sothönor låg samlade i mängd här på södra sidan av Djurgården..

Fortsatte promenaden bort mot 'Täcka udden'..

Wallenbergs lilla bro..

Och där vid 'Täcka udden' så hörde jag ett läte från en fågel som jag varken hört eller sett denna vinter.. Stjärtmesar!

En del iskonst flyter förbi..

Inte alla klarar vintern..

Tack för mig!

Inlagt 2016-03-06 18:19 | Läst 913 ggr. | Permalink
Vilken fin promenad du fick...och ganska rejäl. Skönt att få se lite sol också...dax att få lite sådan nu!
Flera fina bilder tycker jag!
Svar från ehrsa 2016-03-06 22:11
Ja, det är fint att gå den här rundan, speciellt när solen skiner! Det blir kanske 1,5 mil om man räknar med allt, även Hornsgatan hem, med en Djurgårdsfärjetransfer också, men med ett fikastopp så går det bra.. :-) Tack! Lena.
Hälsn!
Vilken utdelning du fick på din tur !
Många sköna bilder och som grädde på moset dom sötaste av alla där på slutet !
ing-marie
Svar från ehrsa 2016-03-06 23:59
Hej! Känns som jag alltid blir positivt överraskad när jag går en liten längre promenad så här, man vågar nästan aldrig bege sig ut utan kameran numera.. då skulle det antagligen hända något alldeles extra..! Och Stjärtmesarna blev dagens lilla högvinst! Förra vintern hade jag ett flertal möten med dessa fina fåglar, men så har det inte varit denna vinter.. det här blev mina första sedan förra vintern! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Vackra bilder på fåglar och annat med. Visst ät det fantastiskt att det finns så mycket natur mitt i Stockholm!
Svar från ehrsa 2016-03-07 00:02
Hej! ja, man förvånas verkligen över hur mycket man ser här, om man bara öppnar sina sinnen lite extra! Jag har märkt det sedan länge, att om kameran är med så blir jag också mer observant, på det mesta! Tack! Ylva.
Hälsn!
Stiliga bilder på hägern Jan. Tvåan och trean är ju verkligen mumma. Riktigt trevliga bilder blev det på Stjärtmesen också. Kul att de äntligen dök upp. Jag gillar ju 'Less is more', så sista bilden faller jag för också. Fina bilder Jan.
Svar från ehrsa 2016-03-07 00:10
Hej! Ja, det kändes bra att äntligen få se dessa fina Stjärtmesar även denna vinter.. men det satt långt inne i år! Ibland är jag extra nöjd med mitt 'hörselminne' också, så som ganska ofta så var det deras läte som jag uppmärksammade först, blev liksom tvungen att stanna och leta lite, och först då såg jag att det verkligen var dessa fina mesar! Så det var 'öronen' som reagerade först! Jag hade heller inte väntat mig att se Häger vid Isbladskärret, där är ju i det närmaste bottenfruset.. det var en överraskning! Tack! Ingemar.
Hälsn!
Tänk att hägrarna sitter där och väntar på våren. De är ute i god tid. Alla verkar se stjärtmesar nu. Fantastiskt fina små fåglar. Snyggt fångat.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-03-07 22:07
Hej! Ja, jag blev verkligen förvånad att Hägrarna redan fanns vid sina häckningsträd, även om inte alla var där just nu. Men det kanske är viktigt att bevaka och försvara sina bon tidigt för att få ha dom kvar.. förmodligen är det en del konkurrens! Och nu vet jag att man kan ta sig dit framöver också, eftersom det finns lite att titta på och ev. fota! Stjärtmesarna var roligt eftersom jag inte har sett några sedan förra vintern! Tack! Lena.
Hälsn!
Den där stjärtmesren skulle jag velat få se, har ju inte så långt till det där stället, men får hoppas att de även finns där när jag kan bära kameran igen, eller så får jag kolla in nästa år.
Rikt fågelliv på det stället.
Svar från ehrsa 2016-03-07 22:14
Hoppas verkligen att du får se en Stjärtmes framöver, dom är väldigt fina! Stjärtmesar är ju mycket rörliga är min erfarenhet, dom bara dyker upp plötsligt, och sedan försvinner dom lika plötsligt, utan att man ser vart dom tar vägen.. Sällan dom sitter still mer än några enstaka sekunder.. Känns som det är mycket 'tur' som styr det hela! Tack! Margareta.
Hälsn!
Vilken skön fin promenad jag haft nu tillsammans med dina bilder.
Kul den hänger den där gullige stjärtmesen.
Önskar dig fin helg.
Gun-Inger