Att spegla det jag gillar.

Ett annat perspektiv..

Och perspektivet är från Kaknästornet mot Stockholm, och lite andra omgivningar.. Det är fint att åka upp här och fota lite annorlunda bilder! På utsiktsplatsen (högst upp) kan man öppna speciella 'fotoluckor' i gallret, och nyckel till dom luckorna lånar man i caféet våningen under. Ytterligare en våning ner går det bra att käka en 'dagens lunch', eller ännu finare mat..

Här är en del bilder tagna från Kaknästornet, nära Gärdet i Stockholm..

Promenaden..

Att ro är trevligt..

Inloppet..

Fjäderholmarna

Längst bort Erstaviksskogarna och Erstaviken, bortom Hellasgården, Nacka strand till höger nära vattnet..

Danvikstull med broöppning, och Globen med Tele 2 arena..

Slussen

Ett par panoraman..

Isbladskärret, med Hägerkolonin i framkant..

Väl nere på backen hittade jag dessa vackra vårblommor.. Förgätmigej och Maskrosor, i Svenska färger..

Och Hägrarna vid Isbladskärret verkar ha lyckats bra..

Inlagt 2016-06-08 22:20 | Läst 802 ggr. | Permalink
En hisnande fin utsikt!
- hawk
Svar från ehrsa 2016-06-08 23:11
Hej! Det är faktiskt finare än man förväntar sig tycker jag! Väl värt ett besök, vid tillfälle.. Tack! Håkan.
Hälsn!
Fina vyer..senast jag var I tornet (nån gång på 80 talet) så var det nån brand I ett höghus ( Solna ?), såg röken från första parkett om man nu kan säga så.
Mv/G
Svar från ehrsa 2016-06-09 10:19
Hej! Det stämmer, det var en väldigt stor vinds/takbrand då, där hela taket brann av på en mycket stor fastighet. Jag jobbade själv som brandman vid den tiden men råkade ha semester.. Det var en sådan där brand som inte gick att släcka, allt fick brinna av istället så slapp man en massa vattenskador dessutom.. Kaknästornet är fint, kan tänka mig att det kan vara magiskt fint när låg dimma delvis kanske täcker staden, medans solen skiner ovanför.. som det kan vara på höstarna ibland! Tack! Gunte.
Hälsn!
Jag har aldrig varit upp och inser nu att jag borde. Jag har ju varit i höga torn I en massa andra städer...men inte I vår egen huvudstad. Fina vyer och kul att det ser ut att ha gått bra för hägrarna.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-06-09 10:27
Hej! Det är finare här än man än man tror tycker jag! Bra också att man kan både 'luncha och/eller fika'! Drömmen vore att vid nån fin höstdag där låg dimma ligger över staden, kunna fota lite ovanifrån här, ovanför dimman, där tinnar och torn sticker upp.. i ett förmiddagsljus! Det känns som Hägrarna alltid lyckas bra med sina häckningar tycker jag, dom är nog rätt tåliga! Tack! Lena.
Hälsn!
Bra länge sedan jag var där, så jag minns inte hur det ser ut där uppe, men bra att få veta om luckorna och nyckeln om det blir ett återbesök. Brukar bli då man får långväga gäster.
Bild två var kul, skilda vägar som förenas.
Fin utsikt där uppifrån och stan ser inte så stor ut då, Slussen rörig så som den är nu.
Svar från ehrsa 2016-06-09 10:38
Hej Kaknäs är fint, med en fin restaurang dessutom! Där dom även har 'dagens' lunch. Dessutom en cafeteria med bra sortiment! Tittar man på översta bilden så ser man den inburade utsiktsplatsen överst, man kan t.o.m. se ett par öppningsbara små luckor i nätet där, längst till vänster. Den inglasade våningen under är cafeterian, och den undre inglasade våningen är restaurangen. Det är absolut ett bra ställe att ta gäster till, här får man en bra överblick över hela Stockholm! Med mat eller fika dessutom..

Tycker också om 'promenadbilderna' på Gärdet, det blev ett fint linjespel på något sätt i det vårligt gröna gräset, ihop med dom enstaka människorna, och nån hund. Även enskilda Maskrosor går att se.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Finfina bilder Jan! =) Hade ingen aning gom att man kunde låna nyckel till luckorna! =) Tack för tipset! ska tänka på det nästa gång jag är där!
Ha det bra!
Svar från ehrsa 2016-06-09 21:18
Hej! Jodå, nyckeln finns i caféet under, även några rejäla pallar finns att stå på där uppe, att flytta runt om man är för kort för luckorna.. Tack! Heléne. Ha det bra du också!
Hälsn!